SASAKI_LOGO.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
New_logo_MMS_003.png
loreal-logo.jpg
freddy_logo.png
motorola-logo.jpg
Petrol_YourPlace.png
logo-dundee.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png

13.12.Ясни са фаворитите за "Спортист на годината" 2018.


 
 768x432

Ежегодната церемония по връчване на най-престижните награди за спортист, отбор и спортист с увреждания на годината, организирана от Нове АД Холдинг ще се проведе на 20 декември 2018 г. от 20:30 ч. в "Арена Армеец". На официалното награждаване ще бъде обявен и победителят в анкетата на вестник "Труд" за "Треньор на годината". Церемонията ще бъде излъчена на живо по БНТ 1, БНТ 3 и в ефира на "Дарик радио".

В анкетата "Спортист на годината" своя вот дадоха 139 действащи спортни журналисти от 49 електронни и печатни медии. Според гласуването им, в челната десетка в класацията "Спортист на годината" 2018 се нареждат (по азбучен ред):

Александра Начева (лека атлетика)

Александра Жекова (сноуборд)

Биляна Дудова (борба)

Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон)

Катрин Тасева (художествена гимнастика)

Кирил Милов (борба)

Кубрат Пулев (бокс)

Мирела Демирева (лека атлетика)

Стойка Петрова (бокс)

Тайбе Юсеин (борба)

Първото място при отборите ще бъде определено между Националния отбор по баскетбол (мъже), Националния отбор по борба (жени), Националния отбор по волейбол (мъже), Националния отбор по футбол (мъже) и Националния ансамбъл по художествена гимнастика.

В категорията "Спортист с увреждания" 2018 първите пет атлета, които се съревновават за статуеткaта са (по азбучен ред):

Даниела Тодорова (лека атлетика)

Денислав Коджабашев (тенис на маса)

Иванка Колева (лека атлетика)

Ружди Ружди (лека атлетика)

Християн Стоянов (лека атлетика)

На церемонията ще бъде връчена и традиционната награда на в. "Труд" за "Треньор на годината". В 35-то издание на анкетата за най-добър треньор участваха 43 медии, които номинираха 13 специалисти. По двама наставници бяха посочени във футбола (Петър Хубчев и Златомир Загорчич), художествената гимнастика (Весела Димитрова и Бранимира Маркова), бокса (Фикет Ереджебов и Петър Лесов) и ските (Иво Борисов и Виктор Жеков, шорттрек).

Следват първите петима по азбучен ред:

Весела Димитрова (художествена гимнастика)

Иван Петков (волейбол)

Петър Касабов (борба)

Петър Хубчев (футбол)

Стойко Цонов (лека атлетика)

За първи път сред водещите на церемонията няма да има женско присъствие - тази годна подиумa ще си поделят един от най-любимите и забавни гласове в българския ефир - водещият Митко Павлов и звездата от родната музикална и кино сцена - Орлин Павлов.


 

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи