logo-dundee.png
New_logo_MMS_003.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
SASAKI_LOGO.png
motorola-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
loreal-logo.jpg

05.01.2019 НОВОГОДИШНО ПИСМО ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА ФИГ Г–Н МОРИНАРИ ВАТАНАБЕ ДО ВСИЧКИ ГИМНАСТИЧЕСКИ ФЕДЕРАЦИИ ПО СВЕТА "ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ, ЧЕ СВЕТЪТ НА ГИМНАСТИКАТА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ИСТИНСКО СЕМЕЙСТВО"
 
 


 DSC4544


Честита Нова година на всички Вас! 
Миналата година, предложих лозунгът 'Иновация’. През 2018, ние проведохме Световни първенства във всички гимнастически дисциплини и всяка една от тях имаше „Иновация”. В сегашната епоха спортовете могат да се развиват само ако еволюират като забавление. В този смисъл, всяко от Световните първенства, проведено през изминалата година беше иновативно събитие. От името на световното гимнастическо семейство, бих желал да изразя нашата признателност към гимнастическите федерации и към Организационните комитети на всяка от страните домакини за огромните усилия, които положиха. Също така, бих желал да призная и работата на всеки от Техническите комитети, които се вклчиха в предизвикателство с възможно най-правилната нагласа. Позволете ми да подчертая Акробатиката, чийто подход към публиката беше коренно променен. Няма съмнение, че броят на феновете на акробатиката се е повишил. Трябва така да организираме първенствата си, че те да имат стойност за зрителите, които купуват билетите. Това, което е необходимо за развитието на гимнастиката, не е просто забавлението на гимнастическото семейство. Важното нещо е да вдъхновяваме тези, които не са ангажирани с гимнастиката, и да подпомагаме израстването на интерес към нашите дисциплини.
Доволен съм и от Конгреса, който проведохме на края на изминалата година. По време на Конгреса почувствах силното присъствие на гимнастическото семейство. Бяхме ангажирани с оживени дискусии и обмяна на позиции. Почувствах, че никой не постави своя собствен интерес като приоритет. Почувствах, че всички ние положихме като приоритет интересът на цялото гимнастическо семейство. Всички трябва да избягваме да мислим единствено за благополучието на нашата собствена федерация. Трябва да отчетем, че има финансово затруднени държави и региони. Не трябва да обръщаме очи от онези спортисти, които биват тормозени. Болката, която чувстват Съединените Щати, не е само тяхна. Това е болка и на всички нас в гимнастическото семейство. Трябва всички да я споделим. Трябва всички да споделяме и щастието. Това е така, защото сме семейство. 
През 2018, отпразнувахме установяването на нов континентален съюз – Океания. Нова вълна от паркур спортисти се присъединиха към нас. Установихме нова система за защита на тези, които са жертви на тормоз. Надявам се, че и за в бъдеще всички ние ще продължим да се уважаваме и да си помагаме, за да можем да продължим да развиваме света на гимнастиката. 
В този смисъл, бих искал да предложа „Семейство” като лозунг за тази година. Искрено се надявам, че светът на гимнастиката ще се превърне в истинско семейство


Желая на всички в семейството на гимнастиката щастлива нова година!

Моринари Ватанабе Президент на ФИГПодробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи