logo-dundee.png
New_logo_MMS_003.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
Petrol_YourPlace.png
loreal-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
motorola-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png

19.01.2019г "НОЩТА НА ШАМПИОНИТЕ"–ОТНОВО ОГРОМНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА (2)


 DSC0710


 

Днес, 19 януари 2019 г., се проведе годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2018 г. - "Нощта на шампионите". Организатори на събитието са Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта.
В категорията "Отбор № 1 на България" паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, а тяхната треньорка Весела Димитрова взе чек от 10 000 лева. 
Развълнуваният капитан на отбора Симона Дянкова благодари на министерството на младежта и спорта и лично на министър Кралев за подкрепата и отношението към художествената гимнастика, както и на президента на Федерацията г-за Раева за грижите към отбора, за да имат най-доброто за подготовката си , както и за "главния виновник" ансамбълът да е световен и европейски шампион и да отборът на България - треньорът Весела Димитрова.
Самата Весела Димитрова бе лаконична и ясна - "Обещавам да работя още повече и по-усърдно, за да може моите момичета и през следващата година да бъдат на това място".
На церемонията министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, връчи почетния орден "Венец на победителя" на девет велики спортни личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт. За своите юбилеи през 2018. г. с почетения знак "Венец на победителя" бяха наградени: една от най-успешните дами в българската художествена гимнастика, президентът на БФХГ Илиана Раева, една от най-добрите състезателки в историята на леката атлетика - Гинка Загорчева, щангистите - Норайр Нурикян и Янко Русев, един от доайените на спортната фотография - Бончук Андонов, легендарният шампион по борба - Валентин Райчев, волейболист № 1 на България за 20-ти век, единственият записал името си в "Залата на славата" Димитър Златанов, както и двама от най-известните ни алпинисти, покорили Еверест Николай Петков и Кирил Досков.
Илиана Раева сподели при връчването на наградата, че се чувства изключително горда и щастлива от връченото и отличие и благодари лично на Премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев за неоценимата помощ, която оказаха за провеждането на домакинството на Световното първенство по художествена гимнастика, както и на всички домакинства на Световни купи, за разбирането им и съдействието, което оказаха за отпускането на средства за ремонт и разширяване на базата на националния отбор и каза, че се надява с приключването на ремонтните дейности националните отбори по художествената ни гимнастика да имат наистина свой дом, който заслужават!
Г-жа Раева благодари на екипа на БФХГ, на всички треньори, деятели, състезатели, администрация на БФХГ, както и на семейството си за подкрепата, съпричастността и разбирането и каза, че тази награда е за всички, които са работили за любимия ни спорт!
"Спортист №1 на България" за 2018 г. стана Тайбе Юсеин. Тя получи парична премия на стойност 50 000 лева. Нейният треньор Петър Касабов беше награден в категорията "Треньор № 1 на България" за 2018 г. и също получи чек за 50 000 лева от Български спортен тотализатор.
В категорията "Спортист с увреждания № 1 на България" беше награден Денислав Коджабашев, който получи чек на стойност 10 000 лева, а неговият личен треньор Асен Асенов беше награден с чек от 5 000 лeвa.
Ето и победителите в останалите категории

Категория "Млад спортист до 23 години № 1 на България за 2018 г." - Биляна Дудова с треньор Петър Касабов

Категория "Млад спортист до 18 години № 1 на България за 2018 г." - Мариела Костадинова и Панайот Димитров с треньор Гергана Денева

Категория "Млад спортист до 16 години № 1 на България за 2018г." - Пьотр Нестеров с треньор Кристиан Илиев
Отличените спортисти и треньори получиха парични премии на стойност 215 000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО. БСТ отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през 2018 г. сумата възлиза на десетки милиона лева.
Адмирации за Българския спортен тотализатор и Министерството на младежта и спорта за безценната помощ, която оказват на българския спорт, както и за страхотната церемония "Нощта на шампионите!"


Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи