Petrol_YourPlace.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
loreal-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
motorola-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
freddy_logo.png

Приключи международният турнир по художествена гимнастика в столицата на Португалия Лисабон. Българските гимнастички от националните отбори (жени и девойки) ще се приберат в София с осемнадесет медала ( 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови)! Невяна Владинова
53690301 442282176513657 5390472874635034624 n


 
 Приключи международният турнир по художествена гимнастика в столицата на Португалия Лисабон.
Българските гимнастички от националните отбори (жени и девойки) ще се приберат в София с осемнадесет медала ( 5 златни, 8 сребърни и 5 бронзови)!
Невяна Владинова спечели многобоя при жените с категорична игра особено през втория ден и спечели още три златни медала във финалите на уредите(на топка, бухалки и лента). Неви плени още веднъж специалисти и публика със завладяваща топка, за която първия ден получи оценка от 21.300, 20.850 за отлично изиграният обръч първия ден и днес спечели златото на обръч с оценка 20.500, златния медал на топка днес Неви спечели с оценка 20.300
За Катрин Тасева този турнир започна по-силно през първия ден, като оценката от 20.500 за бухалките бе първа над 20 за нашия отбор на този турнир.През втория показа по-колеблива игра и допусна неточности. Кати спечели среброто в многобоя както и още два сребърни медала във финалите - на бухалки и лента.
За Боряна Калейн първия ден започна с много грешки на бухалки, но вчера тя буквално изправи залата на крака с една зашеметяваща топка, която и донесе оценка от 21.400. 
Днес Бубето се поздрави със златния медал на обръч с фантастичната оценка от 20.733 т и спечели бронзовия медал във финала на топка с оценка от 18.567 т. В многобоя Боряна се нареди на 5-то място, най-вече заради допуснатите грешки през първия състезателен ден.
Малката 16 годишна Татяна Воложанина се класира 6-та в многобоя, като излизаше смело и се хвърляше във всяко изпълнение, тя не се притесни от дебюта си в категория жени и получи фантастична оценка на топка 19,900 макар,че точно на топка си спести някои от трудностите.
При девойките Катрин Цонева спечели среброто, а Красимира Илиева бронз в многобоя.
Днес Катрин Цонева изигра една прекрасна топка, за която получи оценка от 17.300 и спечели още два бронзови медала - на въже и бухалки.
Стилияна Николова бе 4-та в многобоя, а днес показа една фантастична игра и едни много трудни бухалки, за които получи 17.933 т. и грабна среброто и спечели и бронз на топка с оценка от 16.067т.
Красимира Илиева се пребори за бронза в многобоя, а днес изигра много добре лентата си и си спечели и среброто във финала на уреда с оценка 15.100.
Малката Никол Атанасова също показа много приятно присъствие и остави отлични впечатления.
Така България ще изпрати един страхотен уикенд като игра и представяне на националните ни отбори жени и девойки.
Наистина конкуренцията в турнира не бе особено силна и радостта е може би не просто от медалите, а от силната игра и от получените оценки.
Представянето на нашите момичета, приемането и оценяването им от специалистите показват, че при силна игра и без грешки имаме всички шансове да бъдем неизменно на почетната стълбичка при индивидуалистките! Нещо, което ансамбълът ни вече постигна с увереност и прекрасни композиции.
Работата на Branimira Markova на базата "Раковски", централизираната подготовка, конкурентните композиции, огромния скок при работата с уред и тяло се виждат вече при абсолютно всяка гимнастичка!
РЕСПЕКТ Брани! Поздравления Silviya StoynevaMariana Ivanova PamukovaBella KaratanchevaYulia BaychevaNikolay BoevRadul RoglevMargarita BudinovaSvetlin DimitrovMaria GigovaRada VrazhevaFilipa FilipovaSilviya Miteva, Мария Петрова, Despa Katelieva.
Специално място искам да отделя на старши-треньора на национален отбор девойки - индивидуално Valentina Rosenova Ivanova и треньорът до нея Rayna Tosheva!
Адмирации, Валя и Рени! За толкова кратко време сте направили истински спектакли с малките, като за всяка една сте намерили най-доброто, което я представя - като композиция, като работа с уредите, елементи с тяло и артистично присъствие на килима!
Страхотна работа!БРАВО!
Също така ще акцентирам и на съдията от Българип в този турнир Даниела Велчева не толкова за работата и през тези дни, а за отзивчивостта и винаги да помогне на треньори и състезатели по време на подготовката!
Поздравления за всички!
Турнирът приключи и ние не просто броим медали, а се радваме на видяното на килима в състезателна обстановка и имаме вяра, че най-хубавото тепърва предстои!
Един за всички и всички за България!

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи