motorola-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
loreal-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
freddy_logo.png
SASAKI_LOGO.png
logo-dundee.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
Petrol_YourPlace.png

КАТРИН ТАСЕВА ОТЛИЧЕНА СРЕД ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ!


 
 54257338 255817498633175 4435823080639561728 n
Катрин Тасева бе отличена на 17-ата церемония "Достойните българи" - инициатива на вестник "24 часа", стартирала през 2003 г. Златното момиче със златно сърце бе сред вдъхновителите през 2018 г., след като спонтанно реши и продаде на търг златния си медал от Световната купа по художествена гимнастика в София и бухалките, с които го извоюва, и така прибави 10 хиляди лева за операция в чужбина на младия футболист Иван Тодоров.

Собственикът на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев връчи отличието на гимнастичката и заслужения от нея златен медал за доброта.
"Много се радвам, че организаторите на това много силно, много българско и много важно събитие ми дадоха възможност да връча награда точно на Катрин, тъй като обикновено от нас, бизнесмените, се очаква да връчваме награди на бизнесмени за добри дела, за добри постижения. Но всички ние като хора, като личности трябва да вземаме пример от Катрин, едно момиче, един спортист, който аз мога да оценя кога е дал най-ценното, най-милото си, дал е своята награда световен шампион, своя най-скъп спомен - бухалките, за да може да помогне на един непознат човек, чиято история тя е научила във фейсбук. Дано да има повече хора и повече такива примери като Катрин в нашето общество, защото тогава наистина ние може да бъдем силни, може да кажем, че сме добро общество. Нейният пример е трогателен, дано да бъде и заразителен. Отново поздравявам Катрин за това, което е направила и се надявам да имаме много други такива примери и хора, които да бъдат награждавани за добротата си", каза Кирил Домусчиев.
"Благодаря много за това отличие. За мен е чест да съм тук сред толкова достойни българи. Наистина се надявам да бъда добър пример за младото общество и да вървим в правилната посока", заяви Катрин Тасева.

На специално табло "Достойните дописват списъка на достойните" всеки от отличените трябваше да напише едно име на достоен българин, който е вдъхновил тях. Катрин Тасева написа: Iliana RaevaИлиана Раева.

52-ма души с големи сърца - помагали, дарявали, спасявали бяха отличени за 17 път в инициативата на “24 часа” и БНТ “Достойните българи”, превърнала се в кауза.

700 станаха отличените като "Достойни българи" след 17-тата церемония.
Вицепремиерът Томислав Дончев връчи отличието на Кирил Петков - инициатор за създаването на Центъра за приложни изследвания и иновации в Софийския университет, в който учат годишно 25 студенти. За откриването на центъра той дарява 500 000 лева, а останалите 300 000 лв. дава фондация "Америка за България". Кирил Петков е и един от инициаторите за създаването на Харвардските курсове в Софийския университет, преподава в тях, а също и финансира студентите да получат сертификат от "Харвард" за курс по програмата на проф. Майкъл Портър. 
Кметът на София Йорданка Фандъкова отличи ученици от 11 клас на 32-о училище "Свети Климент Охридски" в София, които организираха цялото училище да събере пари за трансплантация на бъбрек на своя съученичка.

Оля Архипова, дъщеря на шофьора на училищен автобус Румен Архипов, който почина зад волана, но спаси 13 деца край с. Слокощица, разплака присъстващите в препълнената зала с емоционални думи за примера на баща й.

Иван Симеонов, гимназист, който направи паметник на опълченците и го дари, както и абитуриентите от столичното 57-о училище, дарили кръв за операция на любимата си учителка, бяха отличени от министъра на образованието Красимир Вълчев и ректора на СУ проф. Анастас Герджиков.
Обичаният артист Георги Мамалев и певецът Орлин Павлов пък връчиха отличията на трима достойни българи. Росица Ленкова дари 53 хиляди лева на 3 болни деца, след като 18-годишната й дъщеря Николета загуби битката с рака. 92-годишният българин Кирил Маринов, който живее в Германия, дари 1 милион лева на социални домове в Монтана. Пламен Иванчев от София помага с различни инициативи да се възроди село Караисен.

Сред отличените "Достойни българи" бяха още:
83-годишният Стойчо Стойчев - решен да види готов новия храм в Каспичан. Покойният му син поискал от него това приживе. Стойчев дари 50 000 лева за строежа на храма. 
Иван Вачков от Златарица, който дари на музея във Велико Търново ценна колекция от 182 шевни машини от цял свят и часовници от XIX в.

Полицаите от Кърджали Костадин Симитчиев и Красимир Ангелов, които помогнаха на бедстващо семейство роми с бебе на 28 дни на ръце. 
Димитър Димитров, началник на смяна в пожарната в Търговище, предотврати взрив в горящ камион, натоварен с 400 газови бутилки.
Емил Петров, капитан на спасителен катер към доброволния отряд в Свети Влас, който от 2009 година досега е спасил над 80 души, бедстващи в морето.
Ради Неделчев от Белица, който предаде на кмета Радослав Ревански намерена дамска чанта на студентка със значителна сума пари. 
Сафет Халид, който не спа цяла нощ на 18 март 2018 г., за да спасява премръзнали щъркели, бе отличен от главния редактор на “24 часа” Борислав Зюмбюлев.
Фелдшерката Илияна Петрова, която изроди близнаци в линейка на път за болницата в Горна Оряховица. 
Фелдшерът Димитър Алексиев и колежката му Димитра Димова от Генерал Тошево, които спасиха без необходимата апаратура в подобни ситуации бебе, родено в шестия месец и тежало 850 грама.
Младият лекар Шеип Панев, който работи в “Пирогов”, лекува безплатно самотни възрастни хора в селата на Северозападна България. 
Спасители планинските спасителни служби в Дупница и Банско, които неколкократно спасяваха човешки животи през изминалата година.
Емигрантът Шефкет Чападжиев, който дари 1 млн. долара на болницата в родния си Мадан.
“Има едни 700 достойни българи за 17 години, които успяват да обединят “24 часа” и трите големи телевизии - БНТ, “Нова” и Би Ти Ви, да разказват истории за добри хора. Ще направим и дигитална карта на достойните българи, която е нашият отговор на хейтърството”, обяви издателят


Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи