New_logo_MMS_003.png
SASAKI_LOGO.png
logo-dundee.png
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
Petrol_YourPlace.png
motorola-logo.jpg
logo-aleksandrovska-bolnica.png
loreal-logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
freddy_logo.png

ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА СПЕЧЕЛИ МНОГОБОЯ ПРИ ЖЕНИТЕ НА МТ "ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА" В БУРГАС, НЕЙНАТА ТРЕНЬОРКА СИЛВИЯ СТОЙНЕВА С ПРИЗ "ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА", МАЛКИЯТ ПРИЗ "ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА" БЕ ВРЪЧЕН НА ЖУЛИЕТА КАНТАЛУПИ, ВНУЧКА НА ВЕЛИКАТА ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА
00709509

ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА СПЕЧЕЛИ МНОГОБОЯ ПРИ ЖЕНИТЕ НА МТ "ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА" В БУРГАС, НЕЙНАТА ТРЕНЬОРКА СИЛВИЯ СТОЙНЕВА С ПРИЗ "ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА", МАЛКИЯТ ПРИЗ "ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА" БЕ ВРЪЧЕН НА ЖУЛИЕТА КАНТАЛУПИ, ВНУЧКА НА ВЕЛИКАТА ЖУЛИЕТА ШИШМАНОВА
(обобщение на турнира)

150 грации от 11 държави взеха участие в завършилия преди малко Международен турнир по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова". Участничките, които се бориха за призовите бяха от Италия, Русия, Люксембург, САЩ, Испания, Южна Африка, Чили, Великобритания, Литва, Египет и България.
Главен съдия на турнира бе трикратната абсолютан световна шампионка Мария Гигова.
"Провеждането на международния турнир ще увеличи шансовете ни за домакинство на Европейското първенство по художествена гимнастика през 2021 г.", заяви на пресконференция по повод провеждането на турнира зам.-кметът по здравеопазване, спорт и социални дейности д-р Лорис Мануелян.

Българката Татяна Воложанина спечели три златни медала и един бронзов на финалите на отделните уреди при жените на международния турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова" в Бургас. Организатори са СКХГ Черноморец, Община Бургас и Българска федерация по художествена гимнастика. Това е първият международен турнир за приз "Жулиета Шишманова", който е съобразен с изискванията на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).
Волажанина, която снощи стана първа и в многобоя, изигра три много силни съчетания. На финала на обръч тя получи оценка 20.000 точки, на бухалки 20.100, а за фантастичната си топка, изиграна по безупречен начин - 21.550 точки. На лента Татяна Воложанина беше оценена с 16.300, което й донесе бронзов медал.
Вая Драганова спечели златен медал във финала на лента с оценка от 17.300 и бронзов на обръч със 17.600 точки.
Лъчезара Пекова изигра много силна топка и с оценка от 19.400 точки взе бронзовия медал.
Йоана Николова допусна грешки във финала на бухалки и се нареди осма с 12.050 точки.
Италианката Нина Корадини е втора на топка с 19.900 и на бухалки с 18.400 точки, сънародничката й Талиса Торети взе сребро на лента със 17.300, а на обръч втора е американката Лили Авила със 17.800 точки.
При девойките Ева Брезалиева завоюва три сребърни медала във финалите на уредите - на въже с оценка 16.500 точки, на топка с 16.100 и на лента с 14.300, а Валерия Ватова спечели сребро на бухалки с 15.500 точи.

Четирите златни медала на финалите спечели италианската гимнастичка София Рафаели, която е водена в Бургас от треньорката Жулиета Канталупи, внучка на великата Жулиета Шишманова, чието име носи приза на турнира в Бургас.
Втора трета в многобоя при девойките са съответно българките Ева Брезалиева с 60.400 точки и Катрин Цонева с 59.150.
Извън класирането са Валерия Ватова с 58.600 и Стиляна Николова с 53.800 точки. По регламент в многобоя се класираха по две състезателки от държава.
Ансамбъл девойки на България в състав Моника Заркова, Маргарита Василева, Александра Кьосева, Жанина Георгиева, Карина Димитрова, Анелия Желязкова спечели три сребърни медала - в многобоя и на финалите на отделените уреди - на 5 обръча и на 5 ленти. В многобоя България има сбор от 31.600 точки,, а на финалите получиха оценки съответно 16.000 на пет обръча и 9.700 на пет ленти.
Златните отличия в многобоя и на финалите спечели Италия, а с три трети места е Чили.

Приз "Жулиета Шишманова" получи треньорката на Татяна Воложанина - Силвия Стойнева, а малкият приз взе Жулиета Канталупи, треньорка на шампионката в многобоя при девойките София Рафаели.
Главен съдия на турнира беше трикратната световна шампионка Мария Гигова. 
Много силни и красиви композиции показват всички наши състезателки - както при жените, така и при девойките.
Поздравления за Branimira Markova, главен мениджър на национален отбор - жени, нейната дясна ръка и помощник Silviya Stoyneva, носител на приз "Жулиета Шишманова " в Международния турнир тази година, за Valentina Rosenova Ivanova - старши - треньор на национален отбор-девойки (индивидуално) и нейният помощник Rayna Tosheva, за Viara Vatashka (старши-треньор на ансамбъл девойки) и нейният помощникCvetelina Naidenova, за треньорите Mariana Ivanova Pamukova, Нешка Робева, Valentina SimeonovaElena SimeonovaIrina ChernevaFilipa FilipovaBella Karatancheva - вие всички заедно показвате, че като правилна работа, като отбор и атмосфера в залата сте наистина един за всички и всички за БЪлгария и това личи във всяко състезание!

 

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи