logo-aleksandrovska-bolnica.png
motorola-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
SASAKI_LOGO.png
Petrol_YourPlace.png
loreal-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
logo-dundee.png
Fibank_my-bank_blue-red.png
freddy_logo.png

СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ВЪВ ФИНАЛА НА ЛЕНТА, ЧЕТВЪРТО МЯСТО В МНОГОБОЯ И ТРИ ФИНАЛА ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН НА ГРАН ПРИ В ТИЕ СРЕД УБИЙСТВЕНА КОНКУРЕНЦИЯ ОТ 30 СТРАХОТНИ ГИМНАСТИЧКИ
 Screenshot 9


СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ВЪВ ФИНАЛА НА ЛЕНТА, ЧЕТВЪРТО МЯСТО В МНОГОБОЯ И ТРИ ФИНАЛА ЗА БОРЯНА КАЛЕЙН НА ГРАН ПРИ В ТИЕ СРЕД УБИЙСТВЕНА КОНКУРЕНЦИЯ ОТ 30 СТРАХОТНИ ГИМНАСТИЧКИ(обобщение на турнира, автор Юлиана Кесарова)


Завърши надпреварата за Гран При във френския град Тие. България беше представена от Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.
На турнира участваха Дина и Арина Аверини, Линой Ашрам от Израел, Катарина Халкина и Анастасия Салос от Беларус, Влада Николченко и Кристина Погранична от Украйна, Ксения Мустафаева от Франция, Екатерина Селезньова и Дария Трубникова от Русия, Виктория Оноприенко от Украйна и др.
За многобоя Боряна игра много силно и със сбор от 79.900 точки, след като беше оценена с 21.500 точки на обръч, 20.800 на топка, 18.500 на бухалки и 19.100 на лента.
Ето и топ осем в многобоя:
Първа е Арина Аверина (Русия)- 84.800, втора е Линой Ашрам (Израел)-84.550, трета е Дина Аверина (Русия) -80.750, четвърта е Боряна Калейн-79.900, пета е Екатерина Селезньова (Русия)-78.050, шеста е Дария Трубникова (Русия) -77.700, седма е Влада Николченко (Украйна) -75.500, осма е Катерина Халкина (Беларус)-74.750.

Днес на финалите, Боряна Калейн успя да се пребори за сребърното отличие на лента като изигра страхотно съчетанието си, получи оценка 19.800. Първа на лента се класира Дина Аверина (Русия) с 20.100 точки, а трета - Линой Ашрам (Израел) с 19.100 точки.
На финала на топка Боряна Калейн се класира на пето място с 19.750 точки, на обръч допусна грешки и остана осма с 18.650. Националката игра само на три финала, тъй като не успя да намери място сред осемте най-добри на бухалки.
Шампионка на бухалки отново е Дина Аверина (Русия) с 22.350 точки, на топка първа е шампионката в многобоя Арина Аверина (Русия) с 22.150 точки, а на обръч златото взе Линой Ашрам (Израел) с 22.950 точки.
Официален гост на турнира беше трикратната световна шампионка и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова по покана на френската звезда в световната художествена гимнастика Ева Серано.
Като цяло Боряна показа стабилна игра в първия ден и само допуснатата грешка на бухалки я лиши от медал в многобоя.
На финалите започна трудно, допусна грешки, но в последното си изпълнение с лентата Буба се събра и излезе с хъс и желание да се пребори за своя медал от това състезание!
Поздравления за характера и смелостта, която показа в последното си изпълнение на турнира на най-трудния уред - лентата!
Браво, Boryana Kaleyn! Така трябва да се играе, за да си винаги сред медалистките!
Branimira Markova този медал е за теб и работата ти с всички гимнастички в залата! Професионализмът и отдадеността винаги се отплащат подобаващо!
Mariana Ivanova Pamukova, честит сребърен медал на Боряна! Той е и твой! Поздравления за всичко, което правите заедно двете - страхотни сте!Честито и на Даниела Велчева - съдия от България на този турнир.
Честито г-жо президент на БФХГ Iliana Raeva! Момичетата в залата и техните треньори знаят най-добре защо този медал е и за Вас! Поздравления!Честито на всички почитатели на българската художествена гимнастика, които подкрепяха Буба в това състезание! Този медал е за всички ни!
Да се настроим за следващия уикенд, когато София ще е домакин на съпътстващия Международен турнир "София Къп", ще ви чакаме в зала "София"!
Всички наши гимнастички имат нужда от подкрепа и ще ви чакат в залата!Те заслужават нашата подкрепа!


 
 

Последни новини ...

Пишете ни!
1000 оставащи символи