New_logo_MMS_003.png
FitSpo_Logo.jpg
Fibank_my-bank_blue-red.png
kidso-bg.jpg
-logo.png
Petrol_YourPlace.png
logo-aleksandrovska-bolnica.png
MallDeltaPlanet_August_fb_profile_pic_800x800_01.png
bulinn-logo.PNG
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
fit-panther.jpg
motorola-logo.jpg
loreal-logo.jpg
SASAKI_LOGO.png
lucky-bansko-spa-relax.PNG

ЕРИКА ЗАФИРОВА И НЕЙНАТА ПЪРВА ТРЕНЬОРКА ВАЛЯ МАШОВА БЯХА УДОСТОЕНИ СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА КЮСТЕНДИЛ 

   
242162263 5986838464720282 2774955433478616508 n

ЕРИКА ЗАФИРОВА И НЕЙНАТА ПЪРВА ТРЕНЬОРКА ВАЛЯ МАШОВА БЯХА УДОСТОЕНИ СЪС ЗВАНИЕТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА КЮСТЕНДИЛОлимпийската шампионка с ансамбъла на България Ерика Зафирова стана почетен гражданин на Кюстендил. Общинският съвет единодушно подкрепи направеното от страна на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов предложение. Със званието почетен гражданин на Кюстендил бе удостоена и първата треньорка на Ерика Валя Машова.

„За“ гласуваха 27 общински съвтници, а обявяването на резултата от гласуването беше съпроводено с аплодисменти.Ерика Зафирова беше удостоена със званието почетен гражданин на Кюстендил като знак на изключителна признателност за спечелването на най-високото спортно отличие, изпълнило с радост и гордост всички българи, за безценния принос към кюстендилския спорт - като светъл образец за етика, трудолюбие, колективен дух и себеотрицание, който ще служи за пример за всяко поколение, обичащо България.

Ерика Зафирова е родена на 7-ми май 1999 година в град Кюстендил. Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в отбора на "Велбъжд" - Кюстендил с президент Блага Шишкова, а първата треньорка на Ерика е Валя Машова.

Валя Машова като треньор е дала старт в кариерата освен на олимпийският шампион Ерика Зафирова, и на членът на националния отбор ансамбъл-жени Вая Драганова.

Г-жа Машова е подготвила много медалистки от държавни шампионати и успешно продължава традициите на Кюстендилската школа по художествена гимнастика Велбъжд създадена от Райна Афионлиева.
   
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи