Ясена Куюмджиева

Родена на 10.11.1988г. в Търговище. Започва да тренира художествена гимнастика от 8-годишна в родния си град в клуб „Алегро“. Завършва спортно училище в Търговище, след това Национална спортна академия в София. В настоящия момент работи като треньор в национален отбор на Азербайджан.  Носителка на медали от Държавни първенства и МТ. Като треньор нейните състезателки са извоювали сребърен и бронзов медал- индивидуално- от ЕП и сребърен и бронзов медали-ансамбъл- от ЕП.

 Валентина Василева

Родена на 25.01.1989г. в Свищов. Започва да тренира на 7 години. Завършва средното си образование в Търговище и висше образование в Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ в Свищов. Работи в Общинска банка АД в същия град. Носителка на медали от ДП и МТ.

    Любомира Василева
национален състезател на България

Родена на 10.05.1988 г. в Търговище. На 8 години започва да тренира художествена гимнастика в клуб „Алегро“. Завършва средно образование в Търговище в Спортно училище „Никола Симов“. Студентка е в Национална спортна академия в София. Носителка на множество медали от ДП и МТ.

 Филипа Сидерова
национален състезател на България, след това на Грузия
    
    Родена на 13.04.1991г. в Търговище. Започва да тренира на 6 годинки. Завършва средно образование в Търговище. В момента работи като треньор в спортен клуб в гр.Истанбул, Турция. Многократна шампионка на България, носителка на сребърен и два бронзови медала от ЕП за девойки, както и на множество медали от ДП и МТ.

 Стефани Траянова
национален състезател на България, след това на Азербайджан

    Родена на 17.09.1992г. в Търговище. Започва да се занимава с гимнастика на 4-годишна възраст в „Алегро“. Завършва Спортно училище „Васил Левски“ в София. До 2012 г. се състезава и работи за AZE. Сега е студентка в Национална спортна академия в София. Носителка на сребърен медал от ЕП-девойки- ансамбъл и на медали от ДП и МТ.

 Елена Тодорова
национален състезател на България

Родена на 01.07.1994г. в Търговище. Започва да тренира на 6 години в „Алегро“. Ученичка е в Спотно училище в София. Елена е световна шампионка в ансамбъл и носителка на множество медали от световни, европейски първенства, световни купи и Гранд при-та.

 Анастасия Киссе
национален състезател на България

Родена на 27.07.1995г. в Украйна. От 4-годишна възраст започва да тренира художествена гимнастика в родината си. На 9-годишна възраст става част от българската художествена гимнастика. Завършва средното си образование в руско училище в София. Най-престижнато класиране на Анастасия е 5-тото място на Младежките олимпийски игри в Сингапур и 2 четвърти и едно 5 място от ЕП в Бремен, Германия.

 Стелиана Янкова

Родена на 10.02.1996 г. в Търговище. Започва да тренира художествена гимнастика на 4 г. Учи в Спортно училище „Васил Левски“ в София. Двукратна шампионка на България, носителка на множество медали от ДП и МТ.

 Симона Аврамова

Родена на 01.02.1997г. в Търговище. Започва да тренира на 5 години. Учи в ПГХВПТ в Търговище. Носителка на много медали от Държавния спортен календар и МТ.

Гергана Дянкова

Родена на 14.07. 1998г. в Омуртаг. Започва да се занимава с художествена гимнастика на 6-годишна възраст в СК „Алегро“. Ученичка във Второ СОУ „Проф.Никола Маринов“ в Търговище. Носителка на медали от ДТ и МТ.

 Марчела-Василена Димитрова

Родена на 10.08.1999г. в Търговище. Започва да тренира художествена гимнастика в СК“Алегро“ на 5 г. Учи в Първо СОУ“Св.Седмочисленици“-Търговище. Носителка на медали от ДП и МТ. До 2012 г.- член на олимпийски резерв на България.

Ивайла Янкова

Родена на 25.08.1999г. в Търговище. Започва да тренира на 5 г. в СК „Алегро“-Търговище. Ученичка в София. Шампионка на България от ДП-„А“-категория за ДМВ. Носителка на медали от МТ.
Пишете ни!
1000 оставащи символи