От 24 до 26 февруари 2012 година в Украинския град Лвов се проведе VII-я Международен турнир по художествена гимнастика "Златен лъв", организиран от спортен клуб "Galichanka" - Украйна. Превъзходната гъвкавост и фестивал на красотата в Лвов привлече над 260 гимнастички от много градове в Украйна - Одеса, Донецк, Киев, Brovary, Бяла Черква, Черновци, Луцк, Ужгород, Rivne и района на Лвов, Крим, както и отбори от България, Унгария и Словакия и всички те бяха на възраст между 4 и 16 години.
Тази година Железничарския клуб по художествена гимнастика „Анелия” – Мездра, с треньор Лили Николова се представи с отбор от 10 гимнастички в различни възрастови групи. Отлични качества и талант показа възпитаничката от ІІІ „а” клас на СОУ”Васил Кънчов” Тихомира Бонева, която взе участие в надпреварата при 9-годишните в елитната „А” категория. Тя изигра без грешка и двете си съчетания на въже и топка, но само силната конкуренция на домакините й попречи да вземе медал и се класира на престижната четвърта позиция. Въпреки това малката ни гимнастичка впечатли както съдиите, така и многобройната публика.
След турнира беше организиран и гала спектакъл, на който взеха участие най-добрите състезателки от майскорския клас. Мездренският клуб се представи в шоуто с двойката Тихомира Бонева и Божидара Върбева като изиграха съчетанието си без уред, с което спечелиха златните медали на провелия се през декември 2011 г. турнир „Коледни звездички” в Мездра. Със своето безупречно изпълнение, двете момичета взривиха всички присъстващи в залата.
Треньорката Лили Николова е много доволна от представянето на переспективната ни гимнастичка, но веднага след завръщането си в България Тихомира Бонева продължава своята подготовка за предстоящите държавни първенства и турнири през пролетта и лятото.
Пишете ни!
1000 оставащи символи