С куп отличия се завърнаха грациите от СК „Анелия”-Мездра от IX Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Импала”. В надпреварата, която се проведе на 27 и 28 юни в Стара Загора се включиха над 200 участнички от шест държави-Босна и Херцеговина, Азербайджан, Русия, Естония, Хърватска и България.
В индивидуалната надпревара при 9-10-годишните със сребърното отличие на топка се окичи Божидара Върбева от клуб „Анелия”. На трето място се нареди съотборничката й Денислава Георгиева, а четвърта остана Виолета Миловска. В многобоя в тази възрастова група Тихомира Бонева е седма.


При ансамблите 9-10 години, „Б” категория формацията на мездренският клуб нямаше конкуренция и заслужено спечели златните медали. За шампионките играха: Божидара Върбева, Виолета Миловска, Денислава Георгиева, Екатерина Костова и Тихомира Бонева. В тази възрастова група децата играха съчетание с топки.При по-малките 7-8 години ансамбълът на клуб „Анелия”,който бе в състав: Велина Венциславова, Евгения Върбева, Емили Стоянова, Каролина Тошева и Росина Иванова завоюваха бронзовите отличия. Грациите от Мездра постигнаха успехите благодарение на треньорките си Лили Николова и Цветелина Цинцарска.
Следващото участие на гимнастичките от клуб „Анелия” е Държавното първенство за деца. Надпреварата ще се проведе на 30 юни и 1 юли в Бургас.
Пишете ни!
1000 оставащи символи