DSC8674  DSC8821

 
      

БЛЕСТЯТ КАТО ЗВЕЗДИ!

Седем медала за България в индивидуалната надпревара на 39-ото Европейско първенство в Баку
С финали на отделните уреди завърши индивидуалната надпревара на 39-ото Европейско първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Баку (Азербайджан). България бе представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

След абсолютна европейска титла Боряна Калейн добави сребърен медал във финала на бухалки и бронз на обръч. Така европейската кралица се прибира с пълен комплект медали от азербайджанската столица.
Стилияна Николова завърши с бронзов медал в индивидуалния многобой, с което повтори успеха си от миналата година. Днес тя добави още две отличия - сребърен медал на топка и бронзово отличие на лента.

Изключителен дебют за Ева Брезалиева във възраст жени на Европейско първенство. Брезалиева игра само лента в Баку и днес завоюва сребърния медал.

Общо седем медала - 1 златен, 3 сребърни и 3 бронзови отличия за България в индивидуалната надпревара на 39-ото Европейско първенство по художествена гимнастика.

Поздравления за целия щаб, който стои зад българските грации в лицето на главния мениджър на отбора Бранимира Маркова, личния треньор на Калейн - Марияна Памукова, личния треньор на Стилияна - Валентина Иванова, съдията за България на това състезание в индивидуалната надпревара Филипа Филипова, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова, кинезитерапевт Ясон Петусис, психолог проф. Татяна Янчева, д-р Мариян Добрев, директора на националните отбори Деспа Кателиева, вицепрезидента на БФХГ и водач на делегацията Невяна Владинова и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!
   

 
Пишете ни!
1000 оставащи символи