easy-pay-logo.jpg
New_logo_MMS_003.png
freddy_logo.png
nextbasket-logo.jpg
logo-dundee.png
SASAKI_LOGO.png
Dunarit-logo.jpg
saqna-logo.jpg
BST_Logo_CMYK_Vert_001.png
epaygo-logo.jpg
fibank-logo.jpg
velingrad-alcalia-logo.jpg
sls-logo.jpg
born-winner-logo.jpg
palmsbet-logo.jpg
     DSC7160

 Мураяма "гостува" на България

Представители на град Мураяма, начело с кмета г-н Такао Шифу, шефа на туристическата агенция в града - г-н Ягучи Кацухиго, отговорника на спорта в града - г-н Абико Нобухиро, шефа на отдел "Развитие" - г-жа Исава Тойотака, жени от фен клуба на "златните момичета", начело с г-жа Ишикава Сумико, главния треньор по художествена гимнастика в града - г-жа Фуджи Мияби и граждани на Мураяма, които са били доброволци по време на лагерите на българските грации преди Олимпийските игри в Токио.

В Министерство на младежта и спорта бяха любезно посрещнати от президента на БФХГ Илиана Раева, вицепрезидента Невяна Владинова и генералния секретар на централата Росина Атанасова.

Целта на посещение между тези "стари" и добре познати приятели, бе благодарност към българската художествена гимнастика, че точно Мураяма е бил градът, който са избрали за своята подготовка преди най-важния им старт в Токио.

Г-жа Раева от своя страна разказа, че ѝ било изключително лесно да избере именно тази префектура за подготовка, защото допирните точки между България и Мураяма са изключително много. Президентът на БФХГ бе откровена, че Япония и конкретно Мураяма ще остават завинаги част от историята на първия олимпийски златен медал и това вече е документирано в книгата на кадифения глас на художествената гимнастика - Вера Маринова - "Обръчите на Венера", както и в предстоящия филм за олимпийския път на диамантените момичета. Двете страни изразиха желанието си да продължат своята връзка и сътрудничество и в бъдеще не само в Мураяма, но и в България.

Г-н Такао Шифу поднесе традиционни подаръци на г-жа Раева, а тя от своя страна също бе подготовила спомен от България за всеки един от присъстващите.

Специално списание-галерия, посветено на Iaidō (居合道) - японско бойно изкуство, което набляга на осъзнаването и способността за бързо изваждане на меча и реагиране на внезапни атаки, бяха подготвили японските представители на българските си приятели. В списанието са изполвани кадри на официалния фотограф на БФХГ Анна Недкова от последното посещение на "първите" - олимпийските шампионки от Токио 2020 в края на юни, тази година, в Мураяма.

"Не довиждане", а "до скоро" използваха при раздяла и двете страни и останавиха този разговор отворен за бъдещ съвместен проект.

Благодарим, Япония! Благодарим, Мураяма, за изключителното гостоприемство през всички тези години!Пишете ни!
1000 оставащи символи