Анелия Пенкова получи аплодисментите на своите съотборнички, на родителите и гостите в залата като най-добрия състезател за 2009 г. на клуб “Елегант” - Плевен.

На 18 декември в зала “Катя Попова” се проведе традиционното коледно тържество на клуба по художествена гимнастика (СКХГ) “Елегант”. В него взеха участие 60 момичета, обучаващи се в клуба под ръководството на треньорките Янита Димитрова и Марияна Козова. Ежегодно преди Коледа клубът организира концерт-продукция с децата, в който те представят съчетания с елементи от наученото по време на тренировките. И сега представянето на малките грации предизвика множество аплодисменти и радост в публиката, съставена от родители и гости.

Сред официалните лица на концерта бяха забелязани Емилия Николова от Регионалния инспекторат по образованието, Тони Вашков, началник отдел “Спортни имоти” в Община Плевен и директорът на ОДЗ “Трети март” Веселка Димитрова. В тази детска градина клубът работи вече пета година, като момичета от подготвителните групи след това преминават в клуба.

От 3 години СКХГ “Елегант” работи и е член на федерацията по естетическа и групова гимнастика. И този път тържеството на клуба завърши с общо съчетание по естетическа гимнастика. За първи път беше наградена и състезателката с най-добро представяне през годината. Това е 8-годишната Анелия Пенкова. През 2009-а тя спечели 5 златни медала - от Международния турнир за Купа “Плевен”, 2 медала от Международния турнир в Трикала - Гърция и още толкова - от индивидуалната надпревара и ансамблите на Международния турнир “Коледни звездички”, провел се само преди седмица в Мездра. Момичето има и 4-о място от международен турнир по художествена гимнастика в Бургас.

В края на тържеството всички малки грации получиха подаръци от Дядо Коледа, който пристигна специално за шоуто, придружен от асистентката си Снежанка.
Тренировките в Спортния клуб по художествена гимнастика “Елегант” - Плевен ще продължат до 23 декември, в залата по акробатика и художествена гимнастика в зала “Спартак”, а след ваканцията заниманията ще бъдат в Центъра за работа с деца.
Пишете ни!
1000 оставащи символи