285963549 10224715639976216 5758582391718748406 n
СРЕБЪРЕН МЕДАЛ В МНОГОБОЯ ЗА АНСАМБЪЛА НА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТОВНАТА КУПА В ПЕЗАРО
(обобщение на многобоя при ансамблите, автор на текста Юлиана Кесарова)
👏👏👏👏👏👏🏆🏆🏆🏆🏆🏆🥈🥈🥈🥈🥈🥈🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Българският ансамбъл в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и Маргарита Василева спечели сребърното отличие в многобоя на Световната купа в Пезаро (Италия),
Българките събраха сбор от 62.250 т. (33.000 за изпълнението им с 5 обръча и 29.250 за композицията си с 2 топки и 3 ленти и заслужено спечелиха сребърните отличия.
Бронзовите медали заслужено спечели отборът на Китай със сбор от 60.650т.
Момичетата на Весела Димитрова изиграха композициите си с настроение, хъс и смелост. Допуснаха някои неточности, но както знаем треньорският щаб промени състава в движение, така че за етапа, на който те тренират като ансамбъл, представянето им е много добро.
Нашите момичета се класираха за финалите и на двете съчетания, като на 5 обръча влизат с втора по сила оценка, след тази на домакините от Италия, а на 2 топки и три ленти се класират с трети резултат, като пред тях са Италия и Япония.
В надпреварата участваха общо 14 ансамбъла.
Топ осем в многобоя при ансамблите се оформи по следния начин - четвърти се класира ансамбълът на Бразилия, , пети Япония, на шесто място се класира съставът на Франция, седми са Мексико и топ осем се затваря от ансамбъла на Казахстан.
И в двата дни момичетата на старши-треньора Весела Димитрова и помощник - треньорите Михаела Маевска и Ясена Стойнева показаха видим напредък, много по-голяма стабилност и най-важното - стояха като отбор на килима.
Поздравления за момичетата и техните треньори, поздравления за съдийките ни на турнира Даниела Велчева и Християна Тодорова, за директора на НО и водач на българската делегация Деспа Кателиева, за балетния педагог на ансамбъла д-р Елица Луканова, за танцовия педагог на ансамбъла - Елица Павликенова, за кинезитерапевтите Иван Вълчев, Георги Ряхов и Ясон Петусис, за психолога проф. Татяна Янчева!
Всички заедно като юмрук работят в залата, рискуват и затова нещата ще се получават все по-добре с всяко състезание!
УСПЕХ И УТРЕ НА ФИНАЛИТЕ, МОМИЧЕТА! ОБИЧАМЕ ВИ ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС!
Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи