1. Изберете ...
  2. ИНФОРМАЦИЯ
  3. НОВИНИ
  4. ИСТОРИЯ
  5. ГАЛЕРИЯ

ЛЕВСКИ ПЛЮСгр. София 1517

ул. ”Тодорини  кукли” 47
Герена,
Зала за художествена гимнастикaСпортен клуб по художествена гимнастика „Левски - Плюс” е основан през 2000 година, като по-малкия брат на СКХГ”Илиана” с Председател  на клуба Валя Панталеева.
От 2001 година за председател е избрана Нина Алексиева – международен съдия по художествена гимнастика с голям опит и тактичност за работа с хора. В Управителен съвет влизат Ина Ананиева и Маргарита Илиева.
Една от първите задачи на новото ръководство е да се привлекат, отличаващи се състезателки и треньори от провинцията.Така през 2001 год. треньорката от Плевен – Жоржета Атанасова идва с целия си отбор – девойки. След това към клуба преминават още 11 състезателки от Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора. Едни от първите са Зорница Маринова,Мая Пауновска,Ваня Кирова които са участнички в Олимпийски игри и Световни първенства, носителки на медали.
Постиженията на клуба постепенно се увеличават и той намира място сред добрите клубове в страната.

Клубът разполага с над 60  деца организирани в подготвителни групи във възрастите от 3 до 8 години и 42 редовно картотекирани състезателки във възрастите – Деца, Девойки младша , старша възраст и Жени.

Към клуба работят 6 щатни треньора, 1 хореограф, както изпълнителен  директор и счетоводител. Всички треньори работят в стопанисваната от 2000 година от клуб „Илиана” зала намираща се в СЦ”Левски-ст. ”Г.Аспарухов” – Герена.
Клубът е регистриран по ЗЮЛНЦ и е на собствена издръжка.
  
П О С Т И Ж Е Н И Я
                
СКХГ „Левски - Плюс” се утвърди през последните години, като  клуб в които израстват талантливи момичета.- Стела Георгиева,Кристалина Атанасова, Александра Георгиева, Мария Тодорова и др..
            
Държавни първенства и турнири.
В различните възрастови групи, състезателките на СКХГ”Левски-Плюс” се представят задоволително.През 2012 година отборът деца – кат.”Б” завоюва шампионската титла с треньорките Вили Иванова и Теди Тенева
Състезателки на клуба участват както на турнири в страната, така и в межудародни. От такива турнири клубът е спечелив 4 златни,3 сребърни и 4 бронзови медала.
Пишете ни!
1000 оставащи символи