viber image 2022 07 27 18 03 08 929

39-то Световно първенство по художествена гимнастика

"Нека отдадем своята енергия и красота на света, нека танцът ни послужи като молитва за благоденствие на нашата майка - Земя"След безупречната организация и получената висока оценка от Международната федерация по гимнастика за организацията на 36 - то Световно първенство през 2018 г., БФХГ бе одобрена за домакинство на Световното първенство през 2022 г.
Основната идея на Българска федерация по художествена гимнастика, е Световното първенство през септември да премине под знака на богатото ни фолклорно наследство, символиката в шевиците, изобразена върху носиите, килимите, покривките, всички символи, свързани с нашата история, традициите и обичаите.
Представяме ви темата на 39-то Световно първенство по художествена гимнастика - "Цветовете на ритъма".
Чрез символите - стари, колкото и човечеството, и съществуващи векове, преди да е възникнало писмото, древните са давали образ на всичко, което ние днес обличаме в слово.Българската шевица е разказ, символ, кодирана информация. Тя е свидетелство за богата душевност на нашите предци. Шевиците носят отпечатъка на мирогледа и нравите на българите от миналото. Те са изкуство, с което предците ни са предавали послание за здраве, любов и благоденствие към могъщите природни и космични сили.
От най-древни времена, те са свързани с обожествяването на Жената.

Женската идентичност е толкова пъстра, колкото и българските традиционни шевици - със своето многообразие на мотиви и багри. Жената, която преплита сила, упоритост, грация, с неповторима красота, съвършенството в едно. БФХГ имаше нелеката задача да избере посланик, които да събира всички образи на жената.

А изборът вече е ясен - "нежната усмивка на българската художествена гимнастика" Невяна Владинова.
"Художествената гимнастика е олицетворение на Жените - събрали в себе си силата на красотата и красотата на силата. Жените, които чрез движенията и емоциите си рисуват свят около себе си. Свят, който те пренася в магията на ритъма и танца. Магията, която те зарежда с космична енергия!", сподели Невяна Владинова - Посланик на Световното първенство, в което традицията "оживява".


Бъдете с нас от 14-ти до 18-ти септември в зала “Арена Армеец”, да се “потопим” в българската култура и традиция, пропити с толкова много история, дух и многообразие, преплетени с грацията и красотата на художествената гимнастика. Очакваме ви!
  
swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent

Последни новини

Пишете ни!
1000 оставащи символи