БОРЯНА КАЛЕЙН ОТ КЛУБ "ЛЕВСКИ ТРИАДИЦА" Е ШАМПИОН В МНОГОБОЯ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО, КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ И НОСИТЕЛ НА ПРИЗ "МАРИЯ ГИГОВА"
   DSC4850 БОРЯНА КАЛЕЙН ОТ КЛУБ "ЛЕВСКИ ТРИАДИЦА" Е ШАМПИОН В МНОГОБОЯ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО, КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ И НОСИТЕЛ НА ПРИЗ "МАРИЯ ГИГОВА"
(обобщение на първенството за многобоя при жените)
(Фото Анна Недкова)
(автор на текста Юлиана Кеасрова)
(на снимки публикуваме пълното класиране и класиралите се за финалите утре)

За втора поредна година Боряна Калейн става шампион в многобоя на Държавното първенство категория ЕЛИТ и става носител на Приз "Мария Гигова"!
Възпитаничката на Мариана Памукова събра сбор от 97.050 точки, след като изигра много добре и четирите си съчетания. За нея това е втора национална титла.
Калейн има оценки 25.600 точки на обръч, 25.400 на топка, 25.300 на бухалки и 20.750 на лента.
Боряна Калейн спечели и приз "Мария Гигова" за втора поредна година. Той се връчва на победителката в многобоя при жените.
Въпреки че игра с контузия Татяна Воложанина (Левски Илиана) завоюва сребърното отличие със сбор от 96.350 точки (24.450, 24.600, 24.650, 22.650)
Трета остана шампионката от 2018 година Катрин Тасева (Левски Илиана) с 91.400 (23.450, 22.250, 23.700, 22.000) точки.
В топ осем са още Вая Драганова (Левски Триадица) с 87.150 точки, Валерия Ватова (Тракия, Пловдив) с 86.900 точки, Катрин Цонева (Левски Илиана) с 82.950 точки, Рейчъл Стоянов (Левски) с 82.150 точки и Леонор Божанова (Левски) с 82.100 точки.
Утре държавното първенство завършва с финалите на отделните уреди при девойки старша възраст и жени.

Искам отново да отбележа отличното представяне на всички национални състезателки на България на това първенство.Работата на главния мениджър Бранимира Маркова, на личните треньори Марияна Памукова, Силвия Стойнева, Белла Каратанчева, Валентина Иванова дават своите прекрасни резултатите!
Мога да кажа, че имаме отлично подготвени състезателки, въпреки, че не тренираха цели 3 месеца заради пандемията, имаха за подготовка в залата изключително малко време, но се справиха по отличен начин за този шампионат на България и показаха изключително силни, красиви, класни композиции с много трудност и красота, които с право могат да претендират за най-високите отличия на големи международни състезания.
Имаха някои контузии и болежки, кои по-леки, кои по-силни, но успяха да направят истинска голяма надпревара, показаха, че конкуренцията помежду им ражда желание за игра и изява на килима!

И ТАКА ПЪРВИТЕ ОСЕМ ПРЕЗ МОЯ ПОГЛЕД:

ПОБЕДИТЕЛКАТА БОРЯНА КАЛЕЙН - за нея каквото и да кажем ще е малко!Толкова много трудност, сложност, танцувалност и красота, изпълнени на един дъх! Такава отдаденост и съсредоточеност на тренировки и на състезания правят големия шампион и победител, такава, каквато е и нашата Буба!
Честито на Боряна, както и на Марияна Памукова, нейната лична треньорка! Изключителен тандем са двете! БРАВО!

СРЕБЪРНАТА МЕДАЛИСТКА ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА - ТИХИЯТ БОЕЦ, СМЕЛОТО СЪРЦЕ НА ОТБОРА!
Таня играе с контузия и на инжекции, но никой на килима като я гледа, никога няма да отличи това! Невероятен състезател, боец, който има всичко - техника с уред, с тяло, сложни и красиви и композиции и най-важното - има своето смело сърце, което не се плаши да се хвърля и да не спестява нищо, колкото и болка да изпитва понякога!
РЕСПЕКТ, ТАНЧЕ! НЕВЕРОЯТНА СИ И ВСИЧКИ МНОГО ТЕ ОБИЧАМЕ!

НОСИТЕЛКАТА НА БРОНЗОВ МЕДАЛ КАТРИН ТАСЕВА - опит, класа, стил в едно. Допусна грешки, но тя също стисна зъби и тренираше с болки в крака, които само тя си знаеше и не се оплака нито веднъж на никого!
ТИ МОЖЕШ ОЩЕ МНОГО„ МИЛА КАТИ И ЩЕ ГО ПОКАЖЕШ!

ВАЯ ДРАГАНОВА - КРАСИВА, КЛАСНА, МНОГО ТЕХНИЧНА, ИСТИНСКА РАДОСТ ЗА ОКОТО!
Успя на това състезание да покаже почти всичко най-добро, което може! И когато се усмихне изпълва килима с толкова много красота и стил!
УСМИХВАЙ СЕ, ВАЯ! ТОЛКОВА СИ КРАСИВА, КОГАТО СИ УСМИХНАТА!

ВАЛЕРИЯ ВАТОВА - ДРУГИЯТ МИ ГЕРОЙ ОТ ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ!
Невероятен напредък ни демонстрира Валя - технична, точна, прекрасна работа с уред и тяло, само оценката от 23.500 за обръча, веднага казва всичко! Много може това малко лъвче, толкова трудолюбиво, има такова невероятно присъствие и харизма, че само да е здрава ще успее да направи истински фурор занапред!
ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА ДА СЕ ТРУДИШ„ ВАЛЕРИЯ! ИМАШ ТОЛКОВА ТАЛАНТ И ПРИСЪСТВИЕ„ ЧЕ ТЕ ЧАКАТ МНОГО НЕЗАБРАВИМИ И ЩАСТЛИВИ МОМЕНТИ В ЗАЛАТА!

КАТРИН ЦОНЕВА - ОТ КАКТО Я ГЛЕДАХ ЗА ПЪРВИ ПЪТ, ТЯ СИ ОСТАНА МОЯ ЛЮБИМКА!
Изключителна техника и смелост да се хвърля в състезание до краен предел и тази нейна усмивка, която не слиза от лицето и просто пълни цялата зала! Каквато и грешка да направи понякога, продължава все едно, че сега започва съчетанието! Имам чувството, че уред да счупи, ще го смени с усмивка и артистичен жест, а това завладява всичко-съдии и публика!
ДАВАЙ ВСЕ ТАКА СМЕЛО, КАТИ! ПРЕКРАСНА СИ!

РЕЙЧЪЛ СТОЯНОВ - ТАЛАНТ И СМЕЛОСТ!
Рейчъл ми хареса много днес, вчера допусна доста грешки! Днес успя да се събере и да направи отлично състезание и съвсем заслужено се нареди в топ 8!
Днес се усмихна, направи си всичко, както трябва и показа много интересни и трудни композиции!
БРАВО, МОМИЧЕ!

ЛЕОНОР БОЖАНОВА - МНОГО НЕЖНОСТ И КРАСИВИ КОМПОЗИЦИИ
За Леонор важи същото като за Рейчъл! Играе красиво, нежно със стил, когато се усмихне нещата веднага придобиват съвсем друг вид!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛЕОНОР!

Златната медалистка бе наградена от Илиана Раева - президент на БФХГ, сребърният медал връчи Филипа Филипова - главен съдия на турнира, международен съдия от най-високата категория БРЕВЕ, а бронзовият медал бе връчен от Деспа Кателиева - директор на националните отбори.

 
 

 


Последни новини ...

Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи