DSC7160

 Мураяма "гостува" на България

Представители на град Мураяма, начело с кмета г-н Такао Шифу, шефа на туристическата агенция в града - г-н Ягучи Кацухиго, отговорника на спорта в града - г-н Абико Нобухиро, шефа на отдел "Развитие" - г-жа Исава Тойотака, жени от фен клуба на "златните момичета", начело с г-жа Ишикава Сумико, главния треньор по художествена гимнастика в града - г-жа Фуджи Мияби и граждани на Мураяма, които са били доброволци по време на лагерите на българските грации преди Олимпийските игри в Токио.

В Министерство на младежта и спорта бяха любезно посрещнати от президента на БФХГ Илиана Раева, вицепрезидента Невяна Владинова и генералния секретар на централата Росина Атанасова.

Целта на посещение между тези "стари" и добре познати приятели, бе благодарност към българската художествена гимнастика, че точно Мураяма е бил градът, който са избрали за своята подготовка преди най-важния им старт в Токио.

Г-жа Раева от своя страна разказа, че ѝ било изключително лесно да избере именно тази префектура за подготовка, защото допирните точки между България и Мураяма са изключително много. Президентът на БФХГ бе откровена, че Япония и конкретно Мураяма ще остават завинаги част от историята на първия олимпийски златен медал и това вече е документирано в книгата на кадифения глас на художествената гимнастика - Вера Маринова - "Обръчите на Венера", както и в предстоящия филм за олимпийския път на диамантените момичета. Двете страни изразиха желанието си да продължат своята връзка и сътрудничество и в бъдеще не само в Мураяма, но и в България.

Г-н Такао Шифу поднесе традиционни подаръци на г-жа Раева, а тя от своя страна също бе подготовила спомен от България за всеки един от присъстващите.

Специално списание-галерия, посветено на Iaidō (居合道) - японско бойно изкуство, което набляга на осъзнаването и способността за бързо изваждане на меча и реагиране на внезапни атаки, бяха подготвили японските представители на българските си приятели. В списанието са изполвани кадри на официалния фотограф на БФХГ Анна Недкова от последното посещение на "първите" - олимпийските шампионки от Токио 2020 в края на юни, тази година, в Мураяма.

"Не довиждане", а "до скоро" използваха при раздяла и двете страни и останавиха този разговор отворен за бъдещ съвместен проект.

Благодарим, Япония! Благодарим, Мураяма, за изключителното гостоприемство през всички тези години!swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent
Пишете ни!
1000 оставащи символи