Screenshot 16

  Стилияна Николова се класира на 4-то място в многобоя на 40-ото Световното първенство по художествена гимнастика
  във Валенсия!
Боряна Калейн завърши на шеста позиция!

С индивидуалния многобой завършва индивидуалната надпревара на 40-тото Световно първенство
по художествена гимнастика, което се проведе във Валенсия (Испания).

И двете ни грации днес допуснаха грешки в съчетанията си и останаха извън призовава тройка.

Стилияна Николова събра общ сбор 130. 650 (35.550 на обръч, 32.000 на топка, 33.500 на бухалки и 29.600 на лента) и остана на косъм от тройката,
на четвърта позиция.

Другата ни представителка Боряна Калейн събра актив от 129.950 (31.950 на обръч, 31.900 на топка, 33.800 на бухалки и 32.300 на лента)
и се зае почетното шесто място.

Абсолютен световен шампион е Даря Варфоломеев от Германия с 137.450. Сребърният медал отиде при София Рафаели от Италия с актив от 135.700.
Дария Атаманов от Израел се окичи с бронза с резултат от 131.400.

Поздравления към всичти медалистки!

Съдия за България на това състезание в индивидуалната надпревара бе Филипа Филипова, която днес бе в панела за трудност с тяло на топка.

Супервайзер на изпълнение бе Мария Петрова - вицепрезидент на ТК към ФИГ и БФХГ.

Завърши едно тежко състезание, изпълнено с много емоции. Поздравяваме нашите момичета и целия щаб, който стои плътно зад тях в лицето на президента на БФХГ Илиана Раева, вицепрезидента на централата и водач на делегацията ни Невяна Владинова, директора на националните отбори Деспа Кателиева, главния мениджър на отбора Бранимира Маркова, личните треньори Валентина Иванова и Марияна Памукова, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова, кинезитерапевт Ясон Петусис, доктор Мариян Добрев, психолог проф. Татяна Янчева.

Припомняме, че България спечели втора квота в квалификациите благодарение на Боряна Калейн. Така България ще бъде с пълен отбор на Олимпийските игри догодина в Париж.

Вчера грациите ни се поздравиха и със световната отборна титла след точно 30 г.

Горе главите! Париж ни очаква!Пишете ни!
1000 оставащи символи