Screenshot 55

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ МУЗИКАЛНИЯТ ИЗБОР НА ЕЛВИРА КРАСНОБАЕВА ЗА 2024г. 🎼ТАЛАНТЪТ И МЕЧТИТЕ ПЛЮС МНОГО, МНОГО ТРУД ВИНАГИ РАЖДАТ УСПЕХИЕлвира е от тези гимнастички, които още щом ги видиш си казваш "тя е целуната от Бога, толкова много талант, интелект и красота, събрани на едно място"!

Възпитаничката на Светлана Юриевна е за първи път в категория ЖЕНИ в националния отбор на България и вече всички са категорични, че успехите, купите и медалите за нея са въпрос на много малко време!За състезателната 2024г музикалният избор на щаба и Елвира е интересен, различен и вдъхновяващ.ОБРЪЧ:

Тук щабът е заложил на вечната класика: "Nessun Dorma" в изпълнение на Luciano Pavarotti!Класиката може да чуете тук:

🎥 https://www.youtube.com/watch?v=8uqPnY5hQDs…Незабравимата и завладяваща музика отлично пасва на начина, по който Елвира играе на килима - като завършена актриса - изразителна, запомняща се и ярка."Nessun dorma “ (на италиански: (nesˌsun ˈdɔrma) на английски: „Нека никой не спи“) е ария от последното действие на операта „Турандот“ на Джакомо Пучини (текст от Джузепе Адами и Ренато Симони) и една от най-известните тенорови арии в цялото оперно изкуство.Въпреки че „Nessun dorma“ отдавна е основна част от оперните рецитали, Лучано Павароти популяризира пиесата извън света на операта през 90-те години след изпълнението му за Световното първенство по футбол през 1990 г. , което завладява световната публика.„Nessun dorma“ е използван в много филми, често се появява в централен момент във филма, придавайки символично значение на богатото емоционално въздействие на арията.Защо версията на Павароти на „Nessun Dorma“ е толкова специална?

Има стотици невероятни записи на тази ария, но тази на Павароти има особена популярност, не само заради онова лудо Световно първенство по футбол в Италия през 1990г. Павароти е директен и страстен в изпълнението си и наистина публиката вярва, че той мисли това, което пее.

Неговият звук е млад, вълнуващ и жизнен, поради което публиката го аплодира безрезервно във всяко изпълнение!лиценз: Turandot - Nessun Dorma!. © 1990 Decca Music Group Limited...................................................................................................................ТОПКА:

Тук идеята за музикален съпровод е много интересна: песента "Thought I'd Ring You", изпълнена от Шърли Беси и Ален Делон.🎥 https://www.youtube.com/watch?v=wqESA3xfng0…Още в категория девойки, Елвира показа една от най-силните топки за състезателния сезон, така че с това класическо изпълнение се търси още по-голямо въздействие на съчетанието в неговата цялост.През 1983, се появява песента "Thought I'd Ring You" (Мислех да ти се обадя) - дует с великият актьор Ален Делон, този път с Шърли Беси, един от песенните символи на Уелс (заедно с Том Джоунс), известна с хитове като "Diamonds are Forever" от поредицата за Джеймс Бонд, с "Where Do I Begin" от "Любовна история"... и тук списъкът е дълъг.В този дует Шърли Беси пее (на английски), а Ален Делон с неговия неподражаем глас нашепва спомени за една красива любов (на френски). Резултатът е прекрасен - като епизод от романтичен филм (френски все пак) за една голяма отминала любов.Двама големи артисти пресъздават в песен една обикновена житейска история,

която се превръща в обаятелна музика с изразени чувства на два различни езика.Изпълнението на Елвира всъщност говори на третия език - този на истинската художествена гимнастика - изиграване на един дъх, в едно цяло на танц, грация, трудност, уред и превръща това съчетание в еталон за нашия спорт!Лиценз:

Written by: Charles McLoughlin, Guy Delo, Pierre Delanoë, Pino Marchese

Shirley Bassey made second version of the song with Al Corley.

Huge thanks to the creators of used here music and images!

© All rights reserved to their respective owners.

...........................................................................................................БУХАЛКИ:

Тук изненадата за публиката е наистина голяма!

Огнени фламенко-бухалки в ритъма на "Булерия" и изпълнение на на Давид Бизбал.

Песента може да чуете ТУК:

🎥 https://www.youtube.com/watch?v=vUqYEh5gJ_c…Бихме казали любима и незабравима музика за българската публика! Лентата по ритмите на "Булерия" в изпълнение на Невяна Владинова взривяваше залите у нас и в чужбина.Елвира има пред себе си предизвикателството отново да накара българската публика да аплодира "Булерията", този път в съчетание с едни огнени, шеметни бухалки, които да и донесат много медали и купи.И така, какво е „булерия“? ⠀ ⠀

Булерия е един от фламенко стиловете, които произхождат от Испания на брега на Средиземно море в Андалусия. Булерията съдържа всички емоции, които човешката душа е способна да изпита. Тази музика всеки път звучи ново, но винаги е разпознаваема. Тя е много лична и базирана на импровизация. Този стил предоставя на изпълнителя най-голяма свобода за творчество.Изпълнителят на булерията е импровизатор, способен да сплита разнообразни мелодии - в булерията има ехо от всички песни на Андалусия. Тези песни са живи, жизнерадостни и изпълнени с бурни емоции, но в тях има и тъжни нотки; звукът на песните ни напомня за шума на морето - ту ведро и спокойно, ту бурно и опасно, способно да погълне кораб със своя екипаж.Други характеристики на buleria са ярката индивидуалност на китарата при изпълнение на песни; buleria се нарича основата на свиренето на фламенко китара. ⠀Твърдо вярваме, че Елвира ще изпълни една истинска испанска приказка на килима, ще "направи своята булерия" неподражаема и незабравима!Лиценз: Copyright (c) – Vale Music Spain S.L.

Record company – Vale Music Spain S.L.

Produced for – Santander Productions

...............................................................................................................................................ЛЕНТА:

Музиката, която екипът е избрал за музикален съпровод на съчетанието с лента на Елвира е изключително въздействаща, вечен хит за всички времена.

Песента е на The Tenors - "Who Wants To Live Forever ft. Lindsey Stirling" - това е кавър на една от най-емблематичните песни на група Куин и Фреди Меркюри от 2015г.

Оказва се един от най-успешните и лирични кавъри, богато оркестриран с божествено звучене на цигулки.

Необходима е огромна смелост и вяра във възможностите си, за да правиш кавър точно на Куин и Фреди Меркюри, а "The Tenors" показват и талант, и смелост!

Красивата песен оживява и се превръща не просто в римейка а има свой собствен почерк, живот и звучене!Вижте и чуйте ТУК:

🎥https://www.youtube.com/watch?v=IbYG30ucL7Q…

(кой иска да живее вечно)Клипът включва и цигуларката Линдзи Стърлинг, която е допринесла за песента. Режисирано от Matt Pichler, видеото е заснето в исторически замък в Прага, в който според местните слухове е обитаван от семейство, населявало пространството преди 300 години.Тенорите (по-рано известни като Канадските тенори) са вокална група, състояща се от Виктор Микалеф, Клифтън Мъри, Алберто Урсо и Марк Масри. Те изпълняват оперна поп музика, която е смесица от класическа и поп музика, включваща песни като „The Prayer", "Panis angelicus" и "Hallelujah" на Леонард Коен.Групата е създадена от Джил Ан Сименс, първоначално като трио (Филип Грант, Пол Уелет и Кен Лавин) и дебютира през 2004 г. във Виктория.

След това Siemens обикаля цяла Канада, за да намери четири нови гласа и избира Микалеф, Ремихио Перейра, Уолтърс и Джейми Макнайт. Те издават втория си едноименен албум The Canadian Tenors през 2009 г.Лицензи:

Music video by The Tenors performing Who Wants To Live Forever. (C) 2015 Tenors Music Inc. under exclusive license to Universal Music Canada Inc.

................................................................................

(C) 2024 автори на презентацията: Стоил Миланов и Юлиана Кесарова
swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent
Пишете ни!
1000 оставащи символи