DSC0999

 СПЕЦИАЛНИ ПОДАРЪЦИ ОТ Г-Н КАЦУХИКО ЯГУЧИ ЗА ПРЕЗИДЕНТА НА БФХГ Г-ЖА ИЛИАНА РАЕВА

В зала "Арена София", където се провежда Световната купа по художествена гимнастика пристигна делегация от град Мураяма, водена от Кацухико Ягучи, шеф на отдел „образование за цял живот“ в общината.
Припомняме, че българският национален отбор се готвеше в Мураяма четири години преди Олимпиадата в Токио 2020 по силата на четиригодишен договор между БФХГ и град Мураяма за подготовката на националните отбори до провеждането на Олимпийските игри в Токио 2020 подписан лично от г-жа Илиана Раева и кмета на Мураяма г-н Такао Шифу.
В Япония и конкретно в град Мураяма българският отбор се сдоби не просто с почитатели, а с едни от най-верните си фенове извън България.
В японския град Мураяма официално бе открит паметник на българските "диамантени момичета" Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, от ансамбъла по художествена гимнастика, който донесе първа олимпийска титла на България/

Планетата на гостоприемството, както нарекохме Япония и конкретно базата "Роуз Камп" в град Мураяма бяха любезни домакини на нашите момичета в няколко подготвителни лагера, основаха фен-клуб на нашите гимнастички, пееха българския химн и ги подкрепяха през цялото време!

Днес в Арена София " г-н Ягучи дойде да подкрепя гимнастичките, да гостува на България и с прочутото японско домакинство не пропусна да подари тематични подаръци на президента на БФХГ г-жа Илиана Раева.
Единият подарък е т.нар. "стрела на късмета" според японските традиции. Японците вярват, че който изстреля тази стрела ще донесе при него късмета, благополучието и късмета.
Другият подарък бе от най-големия японски манастир с пожелание за много здраве и успехи на всички!

Благодарим на г-н Ягучи и японската делегация за прекрасните подаръци, уважението към нас и респекта, който Япония показва пред шампионите и победителите!
swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent

Последни новини

Пишете ни!
1000 оставащи символи