Messenger creation 869a51af 325f 4e55 b13d c92b5e75e394


Пълен комплект медали за Елвира Краснобаева на Гран При Бърно 2024! 🥇🥈🥉

С финалите на отделните уреди при жените завърши Гран При изданието, което се проведе този уикенд в Бърно (Чехия). България бе представена от националната състезателка Елвира Краснобаева.

Стабилна и уверена игра демонстрира възпитаничката на Светлана Юриевна и заслужено се завръща у дома с пълен комплект медали. Краснобаева завоюва три 🥇златни отличия - в многобоя и във финалите на топка и лента, едно сребърно 🥈отличие във финала на бухалки и бронз 🥉 във финала на обръч.

В битката за отличията участие взеха 26 грации. Виктория Оноприенко спечели също две златни отличия в днешния ден - на обръч и бухалки. Грацията на Украйна добави и бронзови отличия на топка и в многобоя. Таисия Онофричук също от Украйна спечели четири сребърни медала - в многобоя и във финалите на обръч, топка и лента. Бронзови медали спечелиха представителките на Израел и САЩ - Лион Рона и Евита Грискенас във финалите съответно на бухалки и лента.

Съдия за България на това състезание бе Силвия Митева.

Поздравления за целия екип, който стои зад този успех в лицето президента на БФХГ Илиана Раева, директора на националните отбори Деспа Кателиева, старши треньора на отбора Бранимира Маркова, личния треньор на Краснобаева - Светлана Юриевна, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова, психолози проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова, д-р Мариян Добрев и кинезитерапевт Ясон Петусис!

Следващият уикенд предстои последната Световна купа за сезона. В Милано участие ще вземат Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева.Пишете ни!
1000 оставащи символи