284846190 420554453409771 1017502191848466026 n

Великата Мария Гигова предаде щафетата!
В централата на ФИГ, старият технически комитет предаде властта на новия.
Великата ни шампионка и дългогодишен член на техническия комитет на ФИГ, заедно с нейните колежки, бе почетена подобаващо за ярката следа, която оставя с работата си в световната художествена гимнастика. Силни и мили думи тя получи от новия президент на техническия комитет г-жа Ноха Абу Шабана. Цветя и благодарност получи от президента на ФИГ г-н Моринари Ватанабе.
И ние благодарим на г-жа Гигова за високата летва, която вдигна като професионалист, за безкрайните велики моменти на победи на нашите момичета, от които тя бе неизменна част, за нейната всеотдайност и любов, която влагаше в работата си и отношението към всички нас!
Желаем и здраве и много щастливи мигове!
Ето какво каза за нея президента на БФХГ Илиана Раева:
“Винаги съм казвала, че тя е символът на българската художествена гимнастика. Тя има сияен ореол. Толкова много даде на света и на България. Тя се вълнуваше с всяка наша гимнастичка, с всяка наша победа или разочарование. Богата душа и същност е Мария. Нейната отдаденост, професионализъм и работоспособност са на световно ниво. Тя работеше във ФИГ, но завинаги остана част от българската художествена гимнастика. Високо е Мария, много е високо. С нея са свързани най-големите успехи в историята на българската художествена гимнастика. Нека е пример за всички! Нека е здрава и щастлива!”
На церемонията присъстваха и членовете на новия технически комитет, сред които е и нашата Мария Петрова. Пожелаваме и успех и сили за пътя, през който ще премине.
Световно първенство по художествена гимнастика
14-18 септември, 2022

rgwch sofia2022

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи