288476892 432456548886228 3527217671242246048 n

ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО В ТЕЛ АВИВ ЗА НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ДЕВОЙКИ (ИНДИВИДУАЛНО)
(обобщение на шампионата при девойките)
- текст Юлиана Кесарова
Национален отбор-девойки в състав Елвира Краснобаева и Дара Стоянова ще се завърне в София с пълен комплект медали от Европейското първенство в Тел Авив.
Елвира игра три съчетания -обръч, топка и лента, а Дара Стоянова изигра своите прекрасни бухалки.
Двете ни момичета спечелиха бронзовото отличие в отборната надпревара вчера.
Днес Елвира Краснобаева спечели златен медал на обръч и сребърен на топка на финалите на отделните уреди при девойките.
Елвира изигра много силно съчетанието си на обръч и получи оценка от 31.900 точки, с оценка от 14.4 за трудност.
Това е първа европейска титла за България при девойките след златото на лента и среброто на топка на Стилияна Николова в Киев през 202г0
Втора във финала на обръч при девойките се нареди Лиляна Левинска (Полша) с 31.400 точки, а трета е Альона Тал Франко (Израел) с 31.350 точки.
На топка Елвира също игра много силно и беше оценена с 31.500 точки, което й донесе второто място и сребърния медал. На топка европейска шампионка стана представителката на домакините Мишел Муниц с 32.150 точки, а трета е Кристина Драган от Румъния с 30.700 точки.
Медалите на Елвира Краснобаева бяха връчени от президента на Европейската гимнастика Фарид Гаибов, който награди всички медалистки на финалите на уредите при девойките.
На бухалки Дара Стоянова се нареди на четвърто място. Тя допусна някои неточности и първоначално получи 27.900 точки. След това българският щаб подаде контестация, която беше уважена и оценката е беше повишена на 28.400.
Златна медалистка на бухалки е Амалия Лика (Румъния) с 30.100 точки, а след нея се наредиха Лиляна Левинска (Полша) с 29.100, а трета - Камила Гафарова (Азербайджан) с 28.550 точки.
На лента, където нямаше българско участие, призовата тройка е Даниела Муниц (Израел) с 29.900 точки, Тара Драгаш (Италия) с 29.050 и Лиляна Левинска (Полша) с 28.200 точки.
Поздравления за сърцатата и вдъхновена игра на Елвира и Дара! Браво, момичета!
Поздравления за старши-треньора на национален отбор-девойки(индивидуално) Райна Тошева, за нейният помощник - Габриела Грошева, БРАВО!!!
Браво на съдийката ни Филипа Филипова, на директора на националния ни отбор Деспа Кателиева, на балетния педагог на отбора Георги Аспарухов, на хореографа Светлин Димитров, на кинезитерапевтите Иван Вълчев и Ясон Петусис, на доктор Мариян Добрев, на психолога на отбора проф. Татяна Янчева!
Поздравления и честити медали на първия треньор на Елвира Краснобаева - Светлана Юриевна Само 0.15 не разделиха Дара Стоянова! Браво и на нейния първи треньор Величка Петкова!
СТРАХОТЕН ЕКИП, СПЛОТЕН, МОЖЕЩ И ВСЕОТДАЕН!
РАДВАЙТЕ СЕ! НИЕ ОТНОВО ИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКА ШАМПИОНКА ПРИ ДЕВОЙКИТЕ! ФАНТАСТИЧНИ СТЕ!
Честито на водача на делегацията ни - генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, на президента на федерацията ни Илиана Раева, на вицепрезидентите Невяна Владинова и Мария Петрова и на всички от екипа, спомогнал отново да чуем "МИЛА РОДИНО" И ДА ИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА ПРИ ДЕВОЙКИТЕ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС! И СМЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ!Пишете ни!
1000 оставащи символи