Screenshot 137

ДЕВЕТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ШАМПИОНАТА НА ЕВРОПА В ТЕЛ АВИВ - ЧЕТИРИ ЗЛАТНИ, ДВА СРЕБЪРНИ И ТРИ БРОНЗОВИ 🏆🏆🏆🏆🏆🥇🥇🥇🥇🥈🥉🥉🥉🥉🥉🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
(фото Анна Недкова, текст Юлиана Кесарова)
България завършва Европейското първенство с пълен комплект от девет спечелени медала, от които четири златни, два сребърни и три бронзови!
Отлично постижение и поредното доказателство за силата на българската художествена гимнастика!
България е отборен шампион на Европа, което включва сбора от квалификациите и многобоя на на жените (ансамбъл и индивидуално), където Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл-жени, в състав Женина Трашлиева, Вая Драганова, София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Камелия Петрова станаха безапелационни победители и се окичиха с купата и златните медали!
Златни медали спечелиха още Боряна Калейн във финалите при жените на топка и лента и Елвира Краснобаева във финала на обръч.
Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя при жените и за малко се размина с абсолютната европейска титла, а малкото лъвче Елвира Кранобаева се пребори за сребърния медал във финала на топка при девойките.
Фурията Стилияна Николова направи шеметен многобой и се класира на трето място, така България се поздрави с две гимнастички на почетната стълбичка в многобоя на Европейско първенство (сребро за Боряна и бронз за Боряна)!
За последно България има абсолютна европейска титла в многобоя на Мария Петрова от Солун 1994. А две гимнастички на почетната стълбичка в многобой за Европейско първенство имаме в далечната 1988г в Хелзинки, когато това сториха Адриана Дунавска и Елизабет Колева.
Малките лъвчета Елвира Краснобаева и Дара Стоянова спечелиха бронзовия медал в отборната надпревара при девойките, а Боряна Калейн спечели още един бронзов медал в колекцията на България - във финалите на обръч при жените. Така абсолютно всички наши момичета се завръщат с медали от Европейското първенство, можем да ги поздравим и да им пожелаем на Световното първенство грешките, които се допускаха вече да са изчистени и на родна земя да се представим по най-добрия начин!
Поздравления за състезателките ни, както и за треньорските щабове на националните ни отбори!
При малките Дара Стоянова се класира за финала на бухалки, единствения уред, на който игра и в абсолютния си дебют на такъв форум се класира 4-та във финала, Боряна и Стилияна имаха участие във всички 4 финала, като освен медалите в многобоя за двете и във финалите за Боряна, Стили се класира 4-та на топка и лента, където сто процента си заслужи медалите, които не получи!
Ансамбълът допусна грешки, но знаем, че те промениха състава и част от съчетанията в движение им трябва още малко време, за да почнат да показват композициите си в истинския им блясък!
Поздравления за Боряна и Стилияна, за главния мениджър на национален отбор - жени индивидуално Бранимира Маркова, за личния треньор на Боряна Калейн Марияна Памукова, за личния треньор на Стилияна Николова Валентина Иванова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, която е неизменно в залата и помага по всякакъв начин на момичетата и треньорския щаб, за съдийките ни на първенството Филипа Филипова и Християна Тодорова, за танцовия педагог НО (индивидуално) жени Маргарита Будинова, за балетния педагог на отбора Анатолий Думанов, за психолога на отбора проф. Татяна Янчева, за кинезитерапевтите Иван Вълчев и Георги Ряхов, за д-р Мариян Добрев.
Поздравления за малките лъвчета, нашите прекрасни представителки при девойките Елвира Краснобаева и Дара Стоянова, за старши-треньора на отбора Райна Тошева и нейният помощник Габриела Грошева, за балетния педагог на национален отбор-девойки (индивидуално) Георги Аспарухов, за хореографа Светлин Димитров, за кинезитерапевта Ясон Петусис.
Поздравления за смелостта и всеотдайността на ансамбъл-жени и техните треньорки - старши-треньора Весела Димитрова, помощник-треньорите Михаела Маевска и Ясена Стойнева, поздравления за Елица Павликенова - танцов педагог на ансамбъл- жени, на д-р Елица Луканова - хореограф на ансамбъл-жени, на кондиционния треньор Цветелина Кирилова, поздравления и честити европейски медали на водача на делегацията - генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, на вицепрезидентките на БФХГ Невяна Владинова и Мария Петрова, поздравления за нашия неуморен фотограф Анна Недкова и едно голямо БРАВО И ЧЕСТИТО на президента на федерацията ни г-жа Илиана Раева - всички в залата знаят защо!
И така - Европейският шампиона за 2022г в Тел Авив е вече история.
Идва Световното първенство в София през септември и подготовката за него започва веднага!
Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи