Screenshot 104

"УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС!" 🏆🍀❤️🇧🇬🥇
(обобщение на цялото състезание)
текст Юлиана Кесарова
ШЕСТ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ КОИТО ДВА ЗЛАТНИ! ШЕМЕТЕН ДЕБЮТ ЗА АНСАМБЪЛА С АБСОЛЮТНА СВЕТОВНА ТИТЛА И ДВЕ ОТ ДВЕ ОЛИМПИЙСКИ КВОТИ!
Преди да започне Световното първенство си казвахме - летвата, която е поставена е олимпийската титла! Както казва великата Вера Маринова - "над това е вселената".
Така е!
Днес след края на това 39-то Световно първенство можем да кажем - "дори и не мечтаехме за това, което се случи...".
Шампионата започна ужасно - всички надежди, очаквания и мечти за абсолютна световна титла на Боряна Калейн изчезнаха. Бубето вдигна много висока температура, влезе в болница и нямаше начин да участва.
Казахме си "АМИ СЕГА"! Дебют за Стилияна, дебют за ансамбъла....какво ли ще се случи.
И случилото се надмина всичките ни мечти - Стилияна се справи на един дъх - три финала - три сребърни медала на уредите (на обръч, бухалки и лента) и върхът беше бронзов медал в многобоя и спечелената олимпийска квота! 21 години нямахме медал в многобоя на Световно първенство - спечели го това малко момиче и голям, завършен боец и състезател.
Ансамбълът на Весела излезе в многобоя и ги помете безапелационно - златен медал и абсолютна световна титла!
Всъщност първата Световна титла за Весела Димитрова в многобой на Световно първенство! Спечелиха я нейните нови момичета на родна земя пред пълната до краен предел "Арена Армеец" - запомнете техните имена: Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова!
Това са новите ни перлички!
Спомняте ли дебюта на Весела с оня ансамбъл на Световното първенство в Пезаро през 2017г Те се появиха като "Пролетен вятър" и зашеметиха специалистите с "Шерлок Холмс" .
Тогава казахме - "ТЕ СА НАЙ–ДОБРИТЕ" и техния състезателен път завърши с олимпийската титла.
Сегашният отбор дебютира с абсолютната световна титла - не знам някой дали си дава сметка какво е да наследиш олимпийски шампионки! И да знаеш, че всички ще те сравняват с "диамантите"! Когато трябваше тези момичета не трепнаха и спечелиха това, за което излязоха пред родна публика - абсолютната титла в многобоя и си завоюваха олимпийската квота още с първата възможност, която имаха!
Поздравления за старши-треньора Весела Димитрова, за нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева!
Поздравления за съдията при ансамблите от България на това състезание Християна Тодорова (дебют като съдия на Световно) първенство.
Поздравления за Деспа Кателиева - директор на националните отбори, за д-р Елица Луканова - хореограф на отбора, за Елица Павликенова - танцов педагог на ансамбъла, за кинезитерапевтите Георги Ряхов, Иван Вълчев и Ясон Петусис, за лекаря на отбора д-р Мариян Добрев.
Още веднъж браво на Стилияна Николова, браво на личния и треньор Валентина Иванова, с която Стилияна работи още от възраст девойки! Поздравления за съдийката ни в индивидуалната надпревара ни Филипа Филипова, на Мария Петрова, браво на Бранимира Маркова - маестрото с диригентската палка на национален отбор-жени (индивидуално), поздравления и честито за постигнатия медал в многобоя от Световно първенство в индивидуалната надпревара при жените след цели 21 години и за Маргарита Будинова - хореограф на национален отбор - жени (индивидуално), на балетния педагог Анатолий Думанов, огромно браво на психолога на отбора проф. Татяна Янчева и на кондиционния треньор Цветелина Кирилова.
ОГРОМНО ЧЕСТИТО ЗА ТЕЗИ ШЕСТ МЕДАЛ А НА ПРЕЗИДЕНТА НА БФХГ Г-жа ИЛИАНА РАЕВА - без нейната помощ и подкрепа нещата в залата и успехите в състезанията никога не биха били същите!
Поздравления за целия екип, спомогнал за постигането на този успех!
Световното първенство в София завърши с красив галаспектакъл, който включваше изпълнения по фолклорни мотиви, каквато беше и цялостната тема на първенството - красотата на българската шевица и нейното символно значение. Българският отбор (ансамбъл и Стилияна Николова) също представи изпълнение на фона на " Лале ли си, зюмбюл ли си " със специален аранжимент.
Шампионатът беше официално закрит от президента на ФИГ Моринари Ватанабе и от президента на испанската федерация по гимнастика Хесус Карбайо Мартинес, което е своеобразно предаване на щафетата от София към Валенсия . Испанският град ще бъде домакин на юбилейното 40-о Световно първенство по художествена гимнастика през следващата година.
Озаглавих този материал "УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС"!
Ако утре си личи по това, което е днес - чакат ни много радост и успехи!
#RHYWorlds2022 #OlympicQualifiers #RoadToParis2024 #Gymnastics #bgrgfederation #WCSofia2022
#WelcomeToSofia


Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

Logo 25 years MEuro last Odobreno
SportenKalendarLogo
Пишете ни!
1000 оставащи символи