DSC8838

 ЯПОНИЯ пожела кнгата на Вера Маринова - "Обръчите на Венера"
(фото: Анна Недкова)

Днес в България пристигна г-н Кацухико Ягучи, отговорник в община Мураяма (Япония) за базата "Роуз Камп" свързана с олимпийските игри в Токио и ръководител на отдел "Образование за цял живот", както и г-жа Ацуко Уатабе - писател издал 5 книги за българската художествена гмнастика в Япония.

Те бяха посрещнати от легендарната българска журналистка Вера Маринова - Аткинсън.
Непосредствено след пристигането им, те посетиха музея на "Физическата култура и спорта", който се помещава в специално пригодена зала на националния стадиона "Васил Левски" и останаха силно впечатлени от постиженията на българските спортисти.

След това имаха специална среща в офиса на Българската Федерация по Худжествена Гимнасика с презедента г-жа Илиана Раева.
Поводът за посещението е във връзка с издаването на книгата и библия на българската художествена гимнастика на Вера Маринова - "Обръчите на Венера", която да бъде представена на "Експо 2025" в Япония.

Разговорът премина в чудесна и творческа атмосфера, гостите поднесоха традиционни японски подаръци, а президентът на БФХГ г-жа Илиана Раева ги зарадва с книга на японски език за българския фолклор от различните региони на България.

Пожелаваме си успешно сътрудничество с нашите японски партньори и приятели и занапред! Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи