Дара Малинова бухалки 2Магдалена Вълкова лента 1

ТРИ ОТ ЧЕТИРИ ФИНАЛА ЗА ДЕВОЙКИТЕ НИ НА Международния турнир "Gymnastik International" 2023. България се класира на 5-то място в отборната надпревара
‼️(ОБНОВЕНА ИНФОРМАЦИЯ)‼️

Отборът на България при девойките в състав: Дара Малинова и Магдалена Вълкова, се класира на 5-то място в отборната надпревара със сбор от 107.350т.

Дара Малинова игра обръч и бухалки, а Магдалена Вълкова - топка и лента.
Предвид, че Маги е абсолютен дебютант на международно състезание, Дара също няма много международен опит и двете се представиха много добре.

Утре в борбата на финалите на уредите ще имаме представителки три уреда - на обръч и бухалки ще играе Дара Малинова, а на лента - Магдалена Вълкова.

Победител стана отборът на домакините от Германия, втори е отборът на САЩ, трети се класира отборът на Румъния, а на 4-то място е отборът на Полша.
След нас топ осем оформят - 6-ти Унгария, на седмо място Словакия и на осмо - Франция!

Съдия за България на това състезание е Рада Вражева, която беше в панела за артистичност при девойките.

Поздравления за цели екип, който стои зад този успех в лицето на старши-треньора на отбора Райна Тошева, помощник-треньора Ася Иванова, хореографа на тима Светлин Димитров, балетния педагог Георги Аспарухов, кинезитерапевт Ивайло Андонов, психолог проф. Татяна Янчева, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева.

Финалите са утре от 11.00.
Желаем ви успех! С вас сме! 🦁🇧🇬
Световна купа по художествена гимнастика
31 март - 2 април, 2023 г.

banner 2023wc

Официален застраховател на събитието

euroins logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи