Screenshot 273

УНИКАЛНА ДОМАКИНСКА КУПА ЗА БЪЛГАРСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА
ШЕСТ МЕДАЛА - ПЕТ ЗЛАТНИ И ЕДИН СРЕБЪРЕН - ТОВА Е РАВНОСМЕТКАТА ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В СОФИЯ 🥇🥈🏆🇧🇬

Завърши Световната купа по художествена гимнастика, на която столичната "Арена София" беше домакин.
Отлична организация и перфектно съдийство!
Видя се, че който играе без грешка, той ще печели медалите!

Общо шест медала за България от Световната купа по художествена гимнастика в София, Стилияна Николова взе четири златни отличия.

България завърши с общо шест медала (пет златни и един сребърен) на Световната купа по художествена гимнастика, която завърши тази вечер в "Арена София".

Шампионката в многобоя Николова взе днес златните отличия на финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента допусна грешка и се нареди четвърта.

Ева Брезалиева взе сребро на финала на бухалки, а ансамбълът на България вчера стана първи в многобоя, но на финалите днес остана без отличие.

Николова, която е възпитаничка на Валентина Иванова изигра блестящо съчетанията си и получи най-високите оценки в двата финала - 33.800 точки за изпълнението си на обръч и 35.000 точки на топка. Така тя има три златни отличия от три възможни до момента, а по-късно ще играе на бухалки и на лента.

На обръч среброто взе Ася Ади Кац (Израел) с 33.600 точки, а трета се нареди световната шампионка София Рафаели (Италия) с 32.600 точки.

Втората българка на финала на обръч Ева Брезалиева завърши на седма позиция, след като допусна сериозна грешка - излизане на уред извън терена, заради което получи 28.750 точки.

На топка Рафаели се класира втора с оценка от 33.150 точки, а трета е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 31.750 точки.

На бухалки Стилияна Николова стана шампионка с 34.000 точки, след като изигра силно композицията си. Ева Брезалиева също показа отлично съчетание и взе сребърното отличие с 32.700 точки. София Рафаели остана на трета позиция с 32.150 точки.

На лента Николова допусна грешка, игра малко с възел на уреда, но получи силна оценка от 30.600 точки, която й отреди четвъртото място.

Златото взе Тахмина Икромова (Узбекистан) с 30.900 точки, а след нея се наредиха Елжана Танишева (Казахстан) също с 30.900 точки и Барбара Домингос (Бразилия) с 30.650 точки.

При ансамблите на финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, които станаха първи в многобоя снощи, днес допуснаха няколко грешки и бяха оценени с 30.600 точки. Българките все още не могат чисто съчетанието си с обръчи.

Златото взе Италия с 34.850 точки, Израел с 34.700 и Франция с 33.400 точки.

На три ленти и две топки българските гимнастички отново допуснаха грешки и завършиха на пето място с оценка от 27.950 точки.

Шампион изненадващо стана Полша с 29.750, среброто е за Гърция с 29.250 точки, а третата позиция е за Франция с 29.100 точки.

На Световната купа в София участваха 12 ансамбъла и близо 50 индивидуални гимнастички от над 40 държави.

Нашите представителки спечелиха най-важните златни медали- тези в многобоя - при индивидуалното Стилияна Николова и ансамбъла.
Героят на това състезание беше Стилияна, която спечели четири златни медала - един в многобоя и три на уредите (обръч, топка и бухалки), огромно браво и за дебюта на Ева Брезалиева - сребърен медал във финала на бухалки.

Видя се ,че географията на нашия спорт е много широка и всички работят сериозно и още веднъж да повторим - медали ще печелят тези, които си изиграят композициите без грешка!

Поздравления за всички, които стоят зад този огромен успех на българската художествена гимнастика!
Поздравления за Стилияна Николова, Ева Брезалиева и момичетата от ансамбъла - Жанина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова, София Иванова и Радина Томова!

Поздравления към целия щаб, който стои зад индивидуално (жени) в лицето на главния мениджър на отбора Бранимира Маркова, която е и личен треньор на Ева Брезалиева, личният треньор на Стилияна Николова - Валентина Иванова, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова.
Поздравления и към щаба на ансамбъл-жени в лицето на старши-треньора на отбора Весела Димитрова и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, балетния педагог доц. д-р Елица Луканова, хореографа на отбора Елица Павликенова, кинезитерапевта Георги Ряхов. психолога проф. Татяна Янчева, д-р Мариян Добрев, кинезитерапевт Ясон Петусис, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!
Специални поздравления за перфектната работа на българските съдийки на турнира Филипа Филипова, Християна Тодорова, Силвия Митева, Рада Вражева - директор на турнира, Мария Петрова - втори вицепрезидент на ТК при ФИГ и вицепрезидент на БФХГ!
Честити медали и на Росина Атанасова - генерален секретар на БФХГ, на втория вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова!
ЧЕСТИТИ ЗЛАТНИ МЕДАЛИ, БЪЛГАРИ!

Пишете ни!
1000 оставащи символи