Screenshot 273

УНИКАЛНА ДОМАКИНСКА КУПА ЗА БЪЛГАРСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА
ШЕСТ МЕДАЛА - ПЕТ ЗЛАТНИ И ЕДИН СРЕБЪРЕН - ТОВА Е РАВНОСМЕТКАТА ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В СОФИЯ 🥇🥈🏆🇧🇬

Завърши Световната купа по художествена гимнастика, на която столичната "Арена София" беше домакин.
Отлична организация и перфектно съдийство!
Видя се, че който играе без грешка, той ще печели медалите!

Общо шест медала за България от Световната купа по художествена гимнастика в София, Стилияна Николова взе четири златни отличия.

България завърши с общо шест медала (пет златни и един сребърен) на Световната купа по художествена гимнастика, която завърши тази вечер в "Арена София".

Шампионката в многобоя Николова взе днес златните отличия на финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента допусна грешка и се нареди четвърта.

Ева Брезалиева взе сребро на финала на бухалки, а ансамбълът на България вчера стана първи в многобоя, но на финалите днес остана без отличие.

Николова, която е възпитаничка на Валентина Иванова изигра блестящо съчетанията си и получи най-високите оценки в двата финала - 33.800 точки за изпълнението си на обръч и 35.000 точки на топка. Така тя има три златни отличия от три възможни до момента, а по-късно ще играе на бухалки и на лента.

На обръч среброто взе Ася Ади Кац (Израел) с 33.600 точки, а трета се нареди световната шампионка София Рафаели (Италия) с 32.600 точки.

Втората българка на финала на обръч Ева Брезалиева завърши на седма позиция, след като допусна сериозна грешка - излизане на уред извън терена, заради което получи 28.750 точки.

На топка Рафаели се класира втора с оценка от 33.150 точки, а трета е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 31.750 точки.

На бухалки Стилияна Николова стана шампионка с 34.000 точки, след като изигра силно композицията си. Ева Брезалиева също показа отлично съчетание и взе сребърното отличие с 32.700 точки. София Рафаели остана на трета позиция с 32.150 точки.

На лента Николова допусна грешка, игра малко с възел на уреда, но получи силна оценка от 30.600 точки, която й отреди четвъртото място.

Златото взе Тахмина Икромова (Узбекистан) с 30.900 точки, а след нея се наредиха Елжана Танишева (Казахстан) също с 30.900 точки и Барбара Домингос (Бразилия) с 30.650 точки.

При ансамблите на финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, които станаха първи в многобоя снощи, днес допуснаха няколко грешки и бяха оценени с 30.600 точки. Българките все още не могат чисто съчетанието си с обръчи.

Златото взе Италия с 34.850 точки, Израел с 34.700 и Франция с 33.400 точки.

На три ленти и две топки българските гимнастички отново допуснаха грешки и завършиха на пето място с оценка от 27.950 точки.

Шампион изненадващо стана Полша с 29.750, среброто е за Гърция с 29.250 точки, а третата позиция е за Франция с 29.100 точки.

На Световната купа в София участваха 12 ансамбъла и близо 50 индивидуални гимнастички от над 40 държави.

Нашите представителки спечелиха най-важните златни медали- тези в многобоя - при индивидуалното Стилияна Николова и ансамбъла.
Героят на това състезание беше Стилияна, която спечели четири златни медала - един в многобоя и три на уредите (обръч, топка и бухалки), огромно браво и за дебюта на Ева Брезалиева - сребърен медал във финала на бухалки.

Видя се ,че географията на нашия спорт е много широка и всички работят сериозно и още веднъж да повторим - медали ще печелят тези, които си изиграят композициите без грешка!

Поздравления за всички, които стоят зад този огромен успех на българската художествена гимнастика!
Поздравления за Стилияна Николова, Ева Брезалиева и момичетата от ансамбъла - Жанина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова, София Иванова и Радина Томова!

Поздравления към целия щаб, който стои зад индивидуално (жени) в лицето на главния мениджър на отбора Бранимира Маркова, която е и личен треньор на Ева Брезалиева, личният треньор на Стилияна Николова - Валентина Иванова, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова.
Поздравления и към щаба на ансамбъл-жени в лицето на старши-треньора на отбора Весела Димитрова и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, балетния педагог доц. д-р Елица Луканова, хореографа на отбора Елица Павликенова, кинезитерапевта Георги Ряхов. психолога проф. Татяна Янчева, д-р Мариян Добрев, кинезитерапевт Ясон Петусис, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!
Специални поздравления за перфектната работа на българските съдийки на турнира Филипа Филипова, Християна Тодорова, Силвия Митева, Рада Вражева - директор на турнира, Мария Петрова - втори вицепрезидент на ТК при ФИГ и вицепрезидент на БФХГ!
Честити медали и на Росина Атанасова - генерален секретар на БФХГ, на втория вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова!
ЧЕСТИТИ ЗЛАТНИ МЕДАЛИ, БЪЛГАРИ!

swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent

Последни новини

Пишете ни!
1000 оставащи символи