DSC3522


  АНСАМБЪЛ-ДЕВОЙКИ НА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНИЯ МЕДАЛ В МНОГОБОЯ НА СИЛНИЯ МТ "СОФИЯ КЪП"
(обобщение на надпреварата за многобоя при ансамблите)

Фото: Анна Недкова

Ансамбъл-девойки на България спечели златния медал в многобоя на силния МТ "СОФИЯ КЪП", който се провежда в столичната зала "София" в Борисовата градина.
Момичетата на старши-треньора Кристина Илиева и нейният помощник Жанина Иванова събраха сбор от 58.850т (29.850 за композицията си с 5 въжета и 29.000 за съчетанието с 5 топки) и така със сбор от 58.850т заслужено се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.
Сребърният медал спечели отборът на Италия със сбор от 57.100т, а бронзовият - представителките на Израел със сбор от
54.850т.
Топ осем се допълва в следния ред: четвърти се класира ансамбълът на Германия, пети се нареди отборът на Испания, шести са представителките на Казахстан, седмото място е за Украйна и топ осем затваря ансамбълът на Румъния.
Ансамбъл-девойки в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова показа най-силните, трудни и оригинални композиции и се отличаваше във всеки компонент от всички останали ансамбли.
И в двата дни всички отбори допускаха грешки, но трудността и изпълнението на нашите момичета, въпреки допуснатите грешки не оставиха съмнение в това кой ще е шампионът!
И за двата финала утре ансамбъл-девойки на България се класира с най-високите оценки и ще се бори за златото и на двете композиции.
Поздравления и едно огромно браво за момичетата, треньорския щаб (старши -треньора Кристина Илиева и нейният помощник Жанина Иванова) , поздравления за директора на националните отбори Деспа Кателиева, както и за балетния педагог Георги Аспарухов и хореографа на отбора Светлин Димитров.
Поздравления за работата на българския съдия на турнира при ансамбли - девойки Християна Тодорова!
Честит златен медал и на президента на БФХГ г-жа Илиана Раева!
УСПЕХ И УТРЕ НА ФИНАЛИТЕ. МОМИЧЕТА!
Пишете ни!
1000 оставащи символи