1682255934440424
ОСЕМ МЕДАЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В БАКУ, СПЕЧЕЛЕНИ ОТ ИНДИВИДУАЛНИТЕ НИ СЪСТЕЗАТЕЛКИ
ЧЕТИРИ ЗЛАТНИ ЗА СТИЛИЯНА НИКОЛОВА, ДВАСРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ ЗА ЕВА БРЕЗАЛИЕВА

България има своята поредна "златна купа" в художествената гимнастика!
Осем медала - четири златни, два сребърни и два бронзови медала спечелиха индивидуалните ни състезателки от завършилата преди минути Световна купа в Баку.
Стилияна Николова грабна титлата в многобоя , Ева се окичи с бронз също в многобоя!
Две българки на почетната стълбичка на "големите медали"!
Стилияна показа, че е без конкуренция към този момент, а Ева навлезе с гръм и трясък в елита на "голямата" гимнастика.
Към настоящия момент България е единствената държава, която може да се похвали с такъв отбор в индивидуалната надпревара.
Във финалите бяхме също безапелационни - три златни медала за Стилияна - на обръч, бухалки и лента, два сребърни за Ева - на топка и лента и бронзов медал на обръч отново за Ева!
И двете показаха, че играят най-сложната, красива и артистична гимнастика и дават заявка за големи постижения и на Европейското, и на Световното първенство!

Ансамбълът ни допусна грешки и не можа да спечели медал.
Още веднъж се видя, че който не греши, той ще печели!
Композициите на Весела Димитрова са истински спектакли, само трябва да се изиграят без грешка!
Нещо, което тези момичета показаха, че могат и че още с дебюта си станаха абсолютни световни шампионки!
ГОРЕ ГЛАВИТЕ! ИМА ТАКИВА СЪСТЕЗАНИЯ, МОМИЧЕТА!

Поздравяваме целия щаб, който стои плътно зад нашите момичета в лицето на старши-треньора на отбора Весела Димитрова, нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, балетния педагог доц. д-р Елица Луканова, хореографа на тима Елица Павликенова, кинезитерапевт Георги Ряхов, психолог проф. Татяна Янчева, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева.

Поздравления за целия екип, който стои плътно зад нашите смели лъвици в лицето на главния мениджър на отбора и личен треньор на Ева - Бранимира Маркова, Валентина Иванова - личен треньор на Стилияна, балетния педагог на отбора Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова, кинезитерапевтите Ясон Петусис и Ивайло Андонов, психолог проф. Татяна Янчева, д-р Мариян Добрев, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!

Поздравления за сърцатата и всеотдайна работа на съдийките ни на този турнир Филипа Филипова и Християна Тодорова, както и за супервайзера на това състезание от ФИГ- вицепрезидентът на БФХГ и втори вицепрезидент на ТК към ФИГ - Мария Петрова.

swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent
Пишете ни!
1000 оставащи символи