Screenshot 7


Ансамбъл-девойки завоюва сребърното отличие в многобоя на Международния турнир Gdynia Rhythmic Stars 🥈🇧🇬

Завърши многобоя при ансамблите девойки на Международия турнир Gdynia Rhythmic Stars, който се провежда за пети път в Гдиня (Полша). България е представена от ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.

Възпитаничките на Кристина Илиева и Жанина Иванова събраха общ сбор от 53.650 (30.450 на пет въжета и 23.200 на пет топки) и се наредиха на втора позиция в класирането за многобоя. Вчера малките лъвчета изиграха отлично своята композиция с пет въжета и получиха резултат от 30.450 (D. 15.600; A. 7.900; E. 7.000) и с първи резултат влизат на финала утре. Днес за съжаление допуснаха груби грешки на пет топки и бяха оценени с 23.200 (D. 11.600; A. 7.150; E. 4.750), което ги остави без финал на този уред.

Златен медал за ансамбъла на Израел с 60.550. Бронзовият медал отиде при грациите от Унгария с 51.850.

Съдия за България при ансамблите на това състезание е Християна Тодорова.

Утре предстоят финалите на отделните уреди, където ще видим нашите момичета във финала с пет въжета.

Поздравления за целия екип, който стои плътно зад тях в лицето на старши-треньора на отбора Кристина Илиева и нейния помощник Жанина Иванова, балетния педагог Георги Аспарухов, хореографа на тима Светлин Димитров, кинезитерапевт Ивайло Андонов, доктор Мариян Добрев, психолог проф. Татяна Янчева, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!

Горе главите, момичета! С вас сме! Можете много! Успех! 🍀🇧🇬
Пишете ни!
1000 оставащи символи