DSC4421

   БЛЕСТЯТ КАТО ДИАМАНТИ!
АНСАМБЪЛ-ДЕВОЙКИ Е СВЕТОВЕН ШАМПИОН В МНОГОБОЯ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ДЕВОЙКИ!
(обобщение на надпреварата при ансамблите)

Със съчетанията с пет въжета и пет топки завърши надпреварата при ансамблите на Световното първенство за девойки, което се провежда в Клуж - Напока (Румъния). България бе представена от ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.

Блестящо изиграни композиции и с актив от 62.050 (31.750 на 5 топки и 30.300 на 5 въжета), грациите на Кристина Илиева и Жанина Иванова се окичиха заслужено със златните отличия в многобоя на Световното първенство за девойки. Това е първа титла в историята за страната ни от шампионата при девойките.

Сребърният медал отиде при ансамбъла на Израел с резултат от 61.900. 59.400 бяха достатъчни да на Азербайджан се окичат с бронза.

Два от два възможни финала за малките ни лъвчета в утрешния финален ден на надпреварата.

Съдия за България в ансамбловата надпревара е Християна Тодорова, която днес бе в панела за артистичност на пет въжета.

Водач на делегацията ни и неотлъчно до момичета е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.

Член на Техническия комитет към Международната федерация по гимнастика е Мария Петрова, която е и вицепрезидент на комитета и на БФХГ.

Поздравления за целия екип, който стои плътно зад тях в лицето на старши-треньора на отбора Кристина Илиева и нейния помощник Жанина Иванова, балетния педагог Георги Аспарухов, хореографа на тима Светлин Димитров, кинезитерапевт Ивайло Андонов, д-р Мариян Добрев, психолог проф. Татяна Янчева, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!

Радвай се, България! 🇧🇬🇧🇬🇧🇬

 


    
Пишете ни!
1000 оставащи символи