viber изображение 2023 07 23 20 04 09 883

Шест медала за България от Световната купа по художествена гимнастика в Милано
(обобщение на състезанието на българките от Световната купа в Милано)

Два сребърни и четири бронзови медала спечелиха българските гимнастички на Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия), която е последен старт преди Световното първенство във Валенсия след месец.

Боряна Калейн спечели сребърен медал на топка, Стилияна Николова се класира трета на същия уред, а ансамбълът взе бронз на финала на композицията с пет обръча.
Вчера Стилияна Николова завоюва и бронз в многобоя. В последните два финала Боряна Калейн спечели сребро на лента, а Николова бронз на бухалки.

Така нашите грации се прибират с шест отличия от Милано, а следващият старт ще бъде Световното първенство във Валенсия, което ще се проведе от 23-ти до 27-ми август.

Трябва в дните до Световното първенство нашите момичета да работят спокойно и уверено, че имат най-трудните, красиви и артистични композиции и от тях се иска да ги изиграят без грешка!

Поздравления за всички, които стоят за нашите смели лъвици в лицето на личните треньори Валентина Иванова и Марияна Памукова, главния мениджър на отбора Бранимира Маркова, старши-треньора на ансамбъл-жени Весела Димитрова и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, съдиите ни Филипа Филипова и Християна Тодорова, балетните педагози доц.д-р Елица Луканова и Анатолий Думанов, хореографите Маргарита Будинова и Елица Павликенова, кинезитерапевтите Ясон Петусис и Георги Ряхов, доктор Мариян Добрев, психолог проф. Татяна Янчева, директора на националните отбори Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!
swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent

Последни новини

Пишете ни!
1000 оставащи символи