viber изображение 2024 04 07 19 19 41 203
  ОБЩО 14 МЕДАЛА, ОТ КОИТО 7 ЗЛАТНИ СПЕЧЕЛИХА БЪЛГАРСКИТЕ ГИМНАСТИЧКИ ОТ МТ "СОФИЯ КЪП"

Приключи Международния турнир "София къп" в столичната зала "София".
За втори пореден път награден фонд 20 000 евро, осигурен от Palms Music и Фондация "Спорт в България", бе разпределен между призьорките при жените.
Рекорден брой участници от 36 държави взеха участие в турнира и показаха, че нашият спорт се развива по целия свят на много високо ниво.
Българските гимнастички спечелиха общо 14 медала, от които 7 златни , 4 сребърни и 3 бронзови медала.
Златен медал в многобоя при жените спечели Боряна Калейн Калейн, Елвира Краснобаева завоюва сребро в многобоя, както и три златни медала - във финалите на обръч, топка и бухалки, Боряна днес спечели три сребърни медала на уредите - на топка, бухалки и лента, титлата на лента грабна Никол Тодорова .
При девойките отборно Дара Малинова и Мая Пенева завоюваха бронзовия медал, Дара днес стана шампион на лента, Александра Шалуева грабна титлата на топка, а Дара добави към колекцията си и бронзов медал на обръч.
Хорото с медалите поведе ансамбълът на Левски Триадица, който беше един от трите ансамбъла, представящи България и още в първи ден на състезанието спечели бронзовият медал в многобоя.
Така медалите от този силен, много масов и красив турнир за България са цели 14 на брой!
Българските гимнастички още веднъж показаха, че са най-силните в света на този етап! Имаме пет момичета - всяка от които е готова за шампионска титла от всяко състезание - Боряна Калейн, Стилияна Николова, Елвира Краснобаева, Ева Брезалиева и Никол Тодорова! Подреждам ги не по сила! Всяка една може да победи навсякъде!
Тази вътрешна конкуренция ражда качество, силни композиции и желание за победа!
Поздравления за всички, които име принос за тези големи успехи!
Радвайте се и се гордейте, българи с тези прекрасни момичета!
Те са гордостта и красотата на България!

Следващата седмица от петък до неделя в Арена "София" ще се проведе Световната купа по художествена гимнастика, на която България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъл жени!
Единичните билети за петък за благотворителни за каузите на УНИЦЕФ!
Нека напълним залата и подкрепим българките и да се насладим на световния елит по художествена гимнастика, който ще бъде в София!
ОЧКАВАМЕ ВИ!

Пишете ни!
1000 оставащи символи