viber изображение 2024 04 21 16 58 37 731

   Четири медала за България от Световната купа в Баку!

С финалите на отделните уреди завърши третата Световна купа за този сезон. България бе представена от индивидуалистките Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева. Двете грации се завръщат от азербайджанската столица с общо четири медала - три сребърни 🥈 и един бронзов 🥉 медал.

Елвира Краснобаева спечели сребърното отличие в многобоя вчера, а днес добави и сребро във финала на лента. Възпитаничката на Светлана Юриевна записа и седмо място на обръч, пето място на топка и четвърта позиция на бухалки.

Ева Брезалиева се прибира също с две отличия. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва сребърен медал във финала на топка и бронз на обръч. Брезалиева записа и седмо място във финала на лента, а в класирането за многобоя остана на десета позиция.

Съдия за България в индивидуалната надпревара бе Християна Тодорова.

Поздравления за целия екип, който стои зад този успех в лицето на президента на БФХГ Илиана Раева, директора на националните отбори Деспа Кателиева, старши треньора на отбора и личен треньор на Брезалиева - Бранимира Маркова, Светлана Юриева - личен треньор на Краснобаева, балетния педагог Анатолий Думанов, хореографа на тима Маргарита Будинова, психолози проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова, д-р Мариян Добрев и кинезитерапевт Ясон Петусис!
swc2024 sl1
Logo 19GAGF2024 fbgr
SportenKalendarLogo
231x162 Samsung Gymnastics 2024 transparent

Последни новини

Пишете ни!
1000 оставащи символи