pixiz 24 05 2024 00 47 03

Блестят като диаманти! Сребро и бронз за девойките на Европейското първенство в Будапеща! 🥈🥉🇧🇬


С финалите на отделните уреди завърши надпреварата при девойките на 40-то Европейско първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Будапеща (Унгария). България бе представена от Дара Малинова и Магдалена Вълкова. 
Отличен завършек за двете момичета в днешния ден. Дара Малинова завоюва сребърен медал 🥈във финала на лента,  а Магдалена Вълкова се окичи с бронз 🥉във финала на топка. Малинова записа и четвърта позиция във финала на обръч.

Вчера грациите ни останаха на крачка от почетната стълбичка в отборната надпревара и с минимална разлика от 0.100 завършиха на четвърто място.

Поздравления за двете ни смели лъвици и играта, която демонстрираха през последните два дни в унгарската столица! 

Поздравления и за целия екип, който стои зад този успех в лицето президента на БФХГ Илиана Раева, вицепрезидента на централата Невяна Владинова, директора на националните отбори Деспа Кателиева, члена на Техническия комитет към Европейската гимнастика Християна Тодорова, съдията ни Филипа Филипова, старши треньора на отбора Бранимира Маркова, личните треньори Райна Тошева и Виолета Господарска, балетния педагог Георги Аспарухов, хореографа на тима Маргарита Будинова, психолози проф. Татяна Янчева и Стелияна Янкова, д-р Мариян Добрев, кинезитерапевти Ивайло Андонов и Ясон Петусис!
Пишете ни!
1000 оставащи символи