ГОДИШНО ОТЧЕТНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

61060123 2650491615021667 1432538766228062208 nДнес - 27 май 2019 година - от 11:00 часа в сградата на Министерството на младежта и спорта се проведе годишно отчетно общо събрание на БФХГ , при следния
ДНЕВЕН РЕД:
1. Приемане на Годишния доклад и отчет за дейността на Управителния съвет на БФХГ за 2018 година.
2. Приемане на Годишния доклад за дейността на БФХГ за 2018 година
3. Приемане на Годишен финансов отчет и годишен счетоводен баланс за 2018 година.
4. Приемане Проекто-Бюджет на БФХГ за 2019 година. 
5. Утвърждаване на нови клубове за членове на БФХГ.
6. Текущи
На събранието бяха поканени да присъстват всички редовни членове на БФХГ.

Събранието откри президентът на БФХГ г-жа Илиана Раева, която очерта посоките на развитие на националните отбори като направи подробен анализ на работата на всяко звено - жени, девойки, индивидуално и ансамбли.
На събранието присъстваха старши - треньорът на ансамбъл жени Весела Димитрова Vesela Dimitrоva, главният мениджър на национален отбор жени - индивидуално Бранимира Маркова Branimira Markova, старши-треньорът на ансамбъл девойки Вяра Ваташка Viara Vatashka , старши-треньорът на национален отбор - девойки Валентина ИвановаValentina Rosenova Ivanova.
Г-жа Раева изрази огромното си задоволство от работата на всички национални гарнитури като подчерта, че изминалата 2018 г е била изключително успешна за българската художествена гимнастика с едно домакинство на най-големия форум в нашия спорт, каквото е Световното първенство, което домакинство бе направено по изключителен начин и е докоснало сърцата на всички състезателки, треньри, деятели и почитатели по света. 
Президентът на БФХГ Илиана Раева специално отличи работата на старши-треньора на ансамбъл жени Весела Димитрова, като я нарече абсолютна революция в художествената гимнастика, за която всички специалисти са категорични, че прави наистина шедьоври във всеки един аспект на художествената гимнастика.
Освен това г-жа Раева специално отличи и невероятния скок, който бе постигнат от индивидуалното направление при жените, като подчерта, че от 1987 година насам, когато България имаше една уникално силна тройка в лицето на Бианка Панова, Елизабет Колева и Адриана Дунавска - днес, след толкова години, отново имаме отбор от невероятни и равостойни три гимнастички в лицето на Катрин ТасеваKatrin Taseva, Невяна Владинова Nevqna Vladinova и Боряна КалейнBoryana Kaleyn, всяка една от които, при отлична игра може да се бори за медали в многобой на големи състезания. Специално бе отличена работата на Бранимира Маркова като главен мениджър на индивидуално направление жени, както и на всички лични треньори (Силвия Стойнева Силвия Стойнева, Мариана Памукова Mariana Ivanova Pamukova) и като цяло неуморната работата на всеки един клуб и всеки треньор, без който никога нямаше да има такива постижения на високо ниво, за тези, които започват да работят с най-малките, които подготвят почвата и подават състезатели на националните гарнитури. 
Специално също бе отделено внимание на работата на национален отбор - девойки индивидуално и работата на старши -треньора Валентина Иванова и помощника Райна Тошева Rayna Tosheva, които извайват в залата истински малки диаманти каквито са нашите индивидуалистки при девойките, които правят страхотно впечатление на съдийки и специалисти и печелят медали на всяко състезание.
Г-жа Раева направи подробен анализ и на работата на ансамбъл-девойки и старши-треньора Вяра Ваташка, като сподели, че изключително много вярва в нейните качества и качествата на децата и че на Световното първенство малките лъвчета ще покажат наистина какво могат.
Наред с постиженията и огромния скок, който всички национални отбори са направили, г-жа Раева не спести във всеки един аспект от работата какво още може да се направи, подчерта, че работата, която имат да вършат всички е много, но каза, че вярва в професионализма на всеки един от треньори, състезатели, съдии, хореографи, танцови педагози и е убедена, че тази екипна работа тепърва ще ни носи още много радост и гордост.
Илиана Раева специално отдели внимание на масовия спорт и гимнастадите, като изрази огромното си задоволство от работата на председателя на Комисията за масов спорт при БФХГ г-жа Мариета Дукова и сподели, че г-жа Дукова е направила истински чудеса в масовия спорт в гимнастиката и непрекъснато развива, популяризира и увлича малки и големи да спортуват и да заобичат нашия спорт.
Г-жа Раева отдели специално място за изключително сложната и трудна работа на всички наши съдийки като се почне от напасването с новия правилник и се стигне до готовността им да бъдат на разположение в залите на треньорки и състезателки и да им помагат в тренировъчния процес със зоркия поглед на съдията.
Илиана Раева благодари за работата на Мария Петрова и Мария Гигова с оглед позициите им в международните структури на художествената гимнастика и още веднъж благодари на всички работещи в администрацията и комисиите при БФХГ, като отличи неуморната работа във всяко отношение - от организацията на Световното първенство и Световните купи до всеки един детайл, свързан с нашия спорт на генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова Rossina Atanasova, на офис - мениджъра Гергана Йорданова, на секретаря Моника Панайотова.
Илиана Раева представи на събранието и новите хора в БФХГ - Директорът маркетинг и реклама г-жа Юлия Мумджиева Julia Mumdjieva, Таня Стоянова - директор на зала "Раковски" като представител на Национална Спортна база и Йоана Ангелова - отговорник Международен отдел при БФХГ.
След подробното изказване на г-жа Раева думата поиска г-жа Мария Петрова, вицепрезидент на БФХГ и президент на Техническия Комитет по художествена гимнастика на ЮЕГ като запозна всички делегати на събранието с някои важни аспекти от организацията на Европейското първенство в Баку.
След това с пълно единодушие делегатите приеха финасовите отчети и счетоводния баланс за 2019 г, бе приет и бюджета за 2019г.
Специални подробни отчети и запознаване на всички с детайлите на работата си в БФХГ дадоха Гергана Йорданова - офис мениджър на централата, секретаря на БФХГ Моника Панайотова, Юлия Мумджиева - директор Маркетинг и реклама, адвокатът на Федерацията Кремена Георгиева, екипът, отговорящ за сайта и фейсбук - страницата на БФХГ Юлиана Кесарова Yuliana Kesarova и Стоил Миланов и официалният фотограф на федерацията Анна Недкова Anna Nedkova.
Накрая г-жа Мариета Дукова поиска думата и благодари на президента на БФХГ Илиана Раева от името на всички клубове в страната за цялостната работа на БФХГ.
Г-жа Дукова каза пред делегатите на събранието, че екипната, отговорна и всеотдайна работа на всеки един в БФХГ са довели до тези наистина забележителни успехи във всяко едно направление - от елитните ни гимнастички, през клубовете, та до всяка една група за масов спорт.
Мариета Дукова благодари лично на г-жа Раева за всичко, което се прави за клубовете и завърши с думите, че е истинско удоволствие да се работи по този начин и това е в основата на успехите на нашия спорт, които носят много радост и гордост на България. 

 
 

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи