УСПЕХ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИГРИ В МИНСК НА КАТРИН ТАСЕВА И АНСАМБЪЛ - ЖЕНИ

64482019 2702372099833618 2637565864882208768 n
С българското знаме и плюшени лъвчета бе изпратена българската делегация за Вторите Европейски игри, които ще се състоят в Минск от 21-ви до 30-ти юни.
Изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Чавдар Златев връчи традиционните талисмани на част от нашите представители, които отпътуват първи за столицата на Беларус. Успехи на спортистите пожела и Белчо Горанов, генерален секретар на БОК.

На кратката церемония присъства рекордьорката по олимпийски отличия, носителката на пет олимпийски медала и двукратен шампион Мария Гроздева, заедно с най-добрите ни състезателки по художествената гимнастика, всички национали по бокс и част от националите по борба, треньори и ръководители на отбори.
В художествената гимнастика ще бъдем представени от Катрин Тасева в индивидуалната надпревара и от ансамбъл - жени в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Момичетата заминават за Минск в сряда(19.06) в 6.30 часа сутринта.

Европейски игри е международно спортно състезание, в което взимат участие състезатели в много видове спортове, но само от европейски държави. Игрите са създадени и поддържани от Европейските олимпийски комитети (EOC), които обявяват тяхното създаване на 8 декември 2012 година. Първото издание на игрите се провежда в Баку, Азербайджан през лятото на 2015 година. Предвижда се игрите да се провеждат на всеки 4 години.

Европейските игри са най-късно създадените континентални игри в света, след като останалите континенти вече провеждат свои – Азиатски игри, Панамерикански игри, Панафрикански игри и Тихоокеански игри.

Европейските игри не са свързани с Европейските първенства в различните спортове, въпреки че някои от спортовете решават европейските им шампионати да се провеждат по време на самите игри.


Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи