СВЕТОВНА ГИМНАСТРАДА АВСТРИЯ 2019 СПЕЦИАЛНО ЗА НАШАТА СТРАНИЦА ДУМИ НА МАРИЕТА ДУКОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА МАСОВ СПОРТ ПРИ БФХГ:

 


01

СВЕТОВНА ГИМНАСТРАДА АВСТРИЯ 2019
СПЕЦИАЛНО ЗА НАШАТА СТРАНИЦА ДУМИ НА МАРИЕТА ДУКОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА МАСОВ СПОРТ ПРИ БФХГ:

"Приключи и последният ден от световната Гимнастрада, където България бе представена за първи път с 85 участника, разпределени в три композиции. Това бе една седмица пълна с много емоции, вълнения, изяви, workshop-ове и много нови запознанства. 
Видяхме гимнастиката и от различна светлина – гимнастика за всички, независимо от тяхната възраст, раса или физически възможности. Гимнастика, където най-важното е да участваш, а не да победиш; да създадеш приятелства вместо съперничество; да развиеш собствените си способности, независимо колко големи са те. 
Възхитени сме от многобройните състави на страните – Чехия, Финландия, Япония, Швейцария, Германия, Австрия, Гърция, Канада и др. с по над 1000 участника от 2 до 82 годишна възраст. В нас се събуди желание да успеем да стигнем тези страни по социална значимост на спорта и да дадем шанс на нашите сънародници, родители, деца и хора в неравностойно положение да имат възможността да изпитат радостта от движението и на практика да изпълнят девиза – „Здрав дух в здраво тяло”. 
Завършека на гимнастрадата бе отзнаменуван със специална гала организирана от ФИГ с най-добрите отбори в света. България се връща обратно с амбициите скоро да присъства и на този форум обединявайки всички гимнастически дисциплини. Надяваме се всеки гимнастически клуб да отвори врати за тази дисциплина – „Гимнастика за всички”. Ще разчитаме на подкрепата на различни организации и общините. 
Благодарим на всички участници, на БФХГ, на общините Мездра и Костинброд за възможността да представим България за първи път. "
Мариета Дукова – председател на комисията за масов спорт към БФХГ и ръководителите на отборите, участници: "Анелия"Мездра, "Феникс" Костинброд и "Нюанс" СофияПоследни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи