ЕКСКЛУЗИВНО! ОПРЕДЕЛЕН Е СЪСТАВЪТ НА НАЦИОНАЛЕН ОТБОР (ИНДИВИДУАЛНО) И СХЕМАТА, ПО КОЯТО ЩЕ СЕ ИГРАЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В БАКУ

 
🇧🇬

49899463 2060684423977305 6625684393560113152 nЕКСКЛУЗИВНО! ОПРЕДЕЛЕН Е СЪСТАВЪТ НА НАЦИОНАЛЕН ОТБОР (ИНДИВИДУАЛНО) И СХЕМАТА, ПО КОЯТО ЩЕ СЕ ИГРАЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В БАКУ

След като от ФИГ бе получено писмо, че до понеделник (12.08) трябва да бъдат определени участничките и схемата на игра на отборите за предстоящото Световно първенство в Баку, след задълбочено обсъждане и с оглед постигането на основната цел пред националните ни състезателки (индивидуално) - спечелването на две олимпийски квоти бяха определени състезателките, които ще представят България на Шампионата на планетата в Баку. До 28-ми август могат да бъдат променяни имената на състезателките, както и уредите, НО НЕ И СХЕМАТА, по която всеки отбор ще участва на първенството. 
По решение на треньорския щаб и всички отговорни фактори в БФХГ и като се взе предвид цялостното представяне на трите състезателки през годината, бе взето решение Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания, а Невяна Владинова да играе на два уреда.
Специално за читателите на нашата страница потърсихме мнението на всички отговорни фактори в БФХГ, както и на трите ни състезателки: 
БРАНИМИРА МАРКОВА - Главен мениджър на национален отбор - жени - индивидуално:
"От 16-ти до 20-ти септември предстои световно първенство в Баку (Азербайджан), което е и квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.Съобразно това,че успяхме да подготвим силен отбор и композиции с висока сложност смятам ,че реално можем да спечелим две квоти. Конкуренцията ни в момента е изключително силна.По всичко личи, че много от водещите отбори ще се стремят към същото.
В тази връзка смятам, че стратегията ни трябва да осигури максимален шанс за добро представяне.
На базата на резултатите, постигнати по време на изминалия сезон, високата сложност на композициите и формата на момичетата, смятам за най-удачно отборът ни да бъде представен от три гимнастички.
Катрин Тасева и Боряна Калейн да изпълнят четири съчетания,а Невяна Владинова две.
Провеждаме изключително ползотворна подготовка,като всички състезателки работят упорито и дават всичко от себе си.Предстоят ни две световни купи - Минск и Казан.
Атмосферата в отбора е прекрасна.За мен най-важно е момичетата да са здрави и да покажат максимално добра форма на световното първенство.
Всяка една от тях има реални шансове да се бори за призово класиране на финалите на отделните уреди, както и медал в отборното класиране.”

ИЛИАНА РАЕВА - Президент на БФХГ: 
"Решението на Бранимира Маркова да участваме на предстоящото световно първенство в Баку с две състезателки на 4 уреда и една на 2 е правилно, отговорно и мъдро. 
Състезанието ще е тежко, залогът е огромен и ние не можем да си позволим да рискуваме с 4-3-3. И трите ни състезателки са силни, подготвени и конкурентни на най-добрите. За съжаление правилата и формата за това световно, което е квалификация за ОИ в Токио изискват взимането на правилното решение. На състезание никой не е застрахован от грешка, но решението трябва да бъде взето на базата на обективните факти. 
Преди няколко месеца казах пред журналисти, че които и две гимнастички от трите да решим да играят ще е вярното решение и която и да отпадне, ще е грешното решение. 
Днес казвам същото: Боряна и Катрин да играят по 4 съчетания е най-правилното решение и Неви да играе 2 съчетания е грешно решение...
Но ние нямаме избор и трябва да бъдем безпристрастни, справедливи и много точни в решението си. 
България освен най-важното - квоти и многобой, ще се състезава в индивидуалното и за финали и отборно класиране. Там шансът е и за трите и аз вярвам в техните сили и възможности! 
Поздравявам Бранимира Маркова за смелото и отговорно решение! Поздравявам колегите от УС, треньорите от националния отбор и съдиите за професионализма и отговорността в работата им и отдадеността им по отношение на цялостната подготовка, състезанията и взетите решения за това важно състезание!
Благодаря на Боряна, Катрин и Невяна за смелостта, която показа всяка една от тях при взимането на решението. Това са три много силни и смели момичета!
Но искам да посветя специално няколко думи на капитана ни Невяна Владинова, която пожела да говори с мен и ме порази с мъдростта и нечовешката си сила в такъв съдбовен за нея момент. Много сила и огромна смелост се иска, за да кажеш това, което аз чух от нея! Благодаря ти, Капитане, отговорността и смелостта ти! Тези думи, които ми каза, ще са един от най-искрящите диаманти в огърлицата, която имам с постъпки и думи на мои гимнастички през годините - всички те - Велики личности! Те ще си останат само за мен, теб и Бранимира, която стана свидетел 
А моите думи към теб са следните:
Когато думите ти са на мъдрец и засенчват със смелостта си блясъка на всички златни медали...
Тогава си спечелил всички битки и си се извисил високо над тях!
Респект, Невяна Владинова!
Имаш завинаги моята любов и подкрепа!
Успех в работата на Катрин, Боряна и Неви! 
Отговорността пред първите две е голяма, но те имат сили, възможности и характер да успеят!
Своите шансове за медал има и Невяна Владинова.
Успех на Бранимира Маркова!"

МАРИЯ ГИГОВА - член на техническия комитет на ФИГ и супериор жури на предстоящото световно първенство в Баку:
"Напълно подкрепям решението на главния ни мениджър Бранимира Маркова да играем на световното първенство в Баку схема 4-4-2. Също така подкрепям предложението и по 4 съчетания да играят Боряна Калейн и Катрин Тасева. И двете през годината направиха силни състезания и се наложиха като претендентки за медали. Разбирасе, Невяна Владинова също направи огромен скок тази година в развитието си. Тя има своите шансове за медал на уредите, на които ще участва. Състезанието ще е тежко, защото амбициите на много държави са да класират две състезателки. През цялата година анализирахме състезанията, класиранията и възможностите на трите ни прекрасни гимнастички. Сериозен дебат и анализ имахме и в УС, в който всички членове единодушно подкрепиха предложението на Бранимира Маркова. Нямаме право да рискуваме и да участваме с друга схема освен 4-4-2 и вярвам, че изборът Катрин и Боряна да играят по 4 е правилният избор. Освен квоти и многобой, нашите три състезателки ще трябва да се борят и за финали на четирите уреди, както и за отборно класиране, в които и трите имт своите огромни шансове при силна и безгрешна игра. 
Пожелавам спокойна и ползотворна подготовка за отговорното състезание на Боряна, Катрин, Невяна и Бранимира Маркова."

ФИЛИПА ФИЛИПОВА - съдия на индивидуалните ни гимнастички на световното първенство в Баку :

“Като основен съдия на момичетата в индивидуалното, пътуваща през целия цикъл с тях на всички важни състезания смятам, че имаме прекрасен отбор от три много силни и различни гимнастички! Световното първенство в Баку ще бъде тежка битка и решаващите квоти за Олимпиадата ще бъдат най-голямата цел на всички страни. Категорично отборът ни трябва да се бори за спечелването на две квоти и двете ни момичета Боряна Калейн и Катрин Тасева са абсолютно готови за това сериозно първенство. Показаха цяла година много добри резултати и конкурентноспособни съчетания на най- добрите в света! Боряна е изключително силна и атрактивна състезателка, която е призната от всички чуждестранни специалисти - треньори и съдии. Завоюва най-много отличия на Световните купи както в многобоя, така и на отделните уреди, както и спечелване на два медала във финалите на Европейското първенство! Катрин Тасева е многобоец, на който винаги може да се разчита . През изминалия сезон се затвърди като изключителен състезател с много добра психика и спечели заслужени отличия на всички форуми, включително и два медала от последните Европейски игри. Невяна Владинова, боецът, който премина през всичко е третата гимнастичка, която след контузия и доста голям спад отново изгря и продължи да следва пътя си рамо до рамо с останалите ни момичета, успешно се пребори за два медала от големи турнири и завоюваха бронзов медал отборно на Европейското първенство в Баку. Предимството на Боряна и Катрин са сложните композиции, с които можем да спечелим .Знам и смятам, че това е правилното решение за разпределението на състава за Световното първенство и искрено вярвам в успеха на целия екип и спечелването на две олимпийски квоти, както и медал от отборното и финалите на отделните уреди “

ДЕСПА КАТЕЛИЕВА - директор на националните отбори:

“След приключилото днес контролно на националния отбор индивидуално и след много обсъждания и анализи с Бранимира Маркова и треньорския екип, с Управителния съвет и с Президента на федерацията Илиана Раева считам, че най-правилно е да се избере схемата 4-4-2 за участие на Световното първенство. Като имам предвид, че завоюването на квоти за Олимпийските игри 2020 е първостепенна задача, сме длъжни да подсигурим изпълнението и, което може да стане с тази схема. Анализирайки представянето на основните ни състезателки през изминалия състезателен период, съм убедена че решението Катрин Тасева и Боряна Калейн да играят по 4 съчетания,а Невяна Владинова - 2 е правилно и крие най-малко риск.”

НЕВЯНА ВЛАДИНОВА - КАПИТАН НА ОТБОРА:

“Моето мнение, като капитан на отбора за взетото решение да се играят 4+4+2 съчетания на предстоящото световно първенство в Баку е, че това е най-удачният вариант. На база резултатите ни през годината на големите форуми мисля, че е редно 4-те съчетания да изиграят Боряна Калейн и Катрин Тасева. Според мен те абсолютно заслужиха и извоюваха правото си на това. Аз използвах всички шансове, дадени ми през годините и сега е ред да отстъпя на по младите 🙂. Обичам момичетата и разбира се съм плътно до тях като капитан на отбора и ще дам всичко от себе си, за да помогна с каквото мога.”

КАТРИН ТАСЕВА :
"Посветила съм години труд за този шанс, който ми се предоставя! Щастлива съм, че треньорите и ръководството са взели решение аз да се боря за олимпийска квота на световното първенство и по този начин ми дават шанс да участвам във всички финали! Аз съм убедена, че мога да се справя с тази отговорна задача! Световното не е по-различно състезание от всички до момента! Все още не съм в най-добрата си форма, но тренировките вървят много добре и съм сигурна, че до световното първенство не само аз, а целия отбор на България ще сме в страхотна форма! 
Предстои ми сериозна работа и участие на световната купа в Казан. Напълно осъзнавам огромната отговорност и задача, които имам и ще дам всичко от себе си, за да успея. 
Всеки човек има нужда от една Неви в живота си и на състезателния килим!
Аз съм щастливка, защото я имам!”

БОРЯНА КАЛЕЙН:
"Много съм щастлива, че ми е гласувано доверието да играя четири уреда и да се боря за квота за предстоящите Олимпийски игри. Съчетанията ми са много сложни и с едни от най-високите стойности в света. За съжаление регламентът не позволява и трите да играем в многобоя. Смятам, че това разпределение на съчетанията е най-правилното, тъй като най-важното за това Световно първенство е спечелването на две квоти за България. Смятам, че и трите имаме имаме възможност да спечелим медали, както в отборното класиране, така и на финалите. Нашата задача с Катрин е малко по-тежка, но съм уверена, че ще се представим на необходимото ниво и ще се борим за медали в многобоя. Независимо от всичко, ние трите винаги ще бъдем заедно и ще се подкрепяме, защото заедно сме по-силни!”
Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи