ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В КАЗАН ЗЛАТЕН, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА


69369163 134048407872377 1928996565741076962 nПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В КАЗАН
ЗЛАТЕН, ДВА СРЕБЪРНИ И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬💖💖💖
(обобщение на състезанието, автор Юлиана Кесарова)


Отново страхотен уикенд за българската художествена гимнастика. Всички наши представителки в последната Световна купа преди Световновното първенство ще се завърнат с медали!
Преди минути ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечели по безапелационен начин златния медал във финала на три обръча и 2 чифта бухалки, а малко по-рано завоюва и среброто във финала на 5 топки.
Вчера момичетата на Весела Димитрова спечелиха сребърния медал в многобоя като показаха отлична игра, много хъс и настроение!
В индивидуалната надпревара във вчерашния ден Катрин Тасева се пребори за бронзовия медал, а веднага след нея на 4-то място се нареди Боряна Калейн.
В днешните финали на уредите Боряна спечели много ценен бронзов медал на топка, класира се на 4-то място на обръч и е пета във финала на бухалки.
Катрин днес изигра много добра лента и се класира 4-та във финала на уреда, на обръч и топка се нареди на 5-то място, а на бухалки допусна грешка и остана 7-ма.
Така всички наши момичета ще се приберат от Русия с медали, което има огромно значение с оглед на изключително важното Световно първенство, особено за индивидуалните ни гимнастички, които ще се борят за две олимпийски квоти за Токио 2020 година.
След всяко състезание за всички е видно, че конкуренцията в художествената гимнастика е убийствена, че нито една състезателка няма втори шанс, което предполага максимум натоварване и концентрация на килима за тези минутка - две, които осмислят толкова много тренировки и труд в залата.
Всички, които се борят за олимпийски квоти са подготвени отлично, имат заложени изключително високи стойности за трудност, работят ужасно много и е ясно, че ще спечелят тези, които успеят да издържат и да покажат всичко в композициите си без грешка!
Твърдо вярваме, че Катрин и Боряна, заедно с Невяна ще направят едно запомнящо се Световно първенство, че ще се поздравим с две олимпийски квоти и ще ликуваме с медали както в отборната надправара, така и на уредите, а защо не и в многобоя на индивидуалното!
Ансамбълът ни е истински шедьовър! Композиции, гимнастички, музика, идея - всичко! Те вече имат квота за Токио, така че излизат в Баку като "КРАЛИЦИТЕ" на публиката и ще играят за короната, така, както винаги го правят!

 
 


 

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи