ОТЛИЧЕН СТАРТ ЗА ИНДИВИДУАЛНИТЕ НИ СЪСТЕЗАТЕЛКИ НА ПЪРВИЯ ДЕН ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В БАКУ


 DSC5630

ОТЛИЧЕН СТАРТ ЗА ИНДИВИДУАЛНИТЕ НИ СЪСТЕЗАТЕЛКИ НА ПЪРВИЯ ДЕН ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В БАКУ

(обобщение на първия състезателен ден, автор Юлиана Кесарова)
В столицата на Азербайджан Баку днес стартира 37-то Световно първенство по художествена гимнастика.

За България днес участваха Боряна Калейн Boryana Kaleyn и Катрин Тасева Katrin Taseva, които изиграха своите композиции с обръч.

Боряна Калейн изигра отличен обръч и с оценка от 21.600 т. (13.300 за трудност и 8.300 за изпълнение) е временно на третата позиция както за многобой, така и в квалификациите на обръч.

Катрин Тасева изигра аумно съчетанието си с обръч и  въпреки, че допусна някои неточности  оценката и от 20.400 т (12.500 за трудност и 7.900 за изпълнение) даде силно начало за България в отборната надпревара. Катрин е временно на 7-ма позиция на уреда, а за многобой е на 14-та. Квоти за Олимпиадата ще получат първите 16 гимнастички от квалификацията за многобоя.

В отборното класиране България е на 4-то място във временното класиране със сбор от 42.000 т, като разликата с отбора на Италия, който е временно трети е 0.250 (Италия има сбор след първия ден 42.250т. Втори след изиграването на един уред от всички гимнастички е отборът на Израел със сбор от 42.500 т, а очаквано води отборът на Русия със сбор от 47.050т.

Припомняме, че миналата година на Световното първенство в София Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн спечелиха сребърен медал в многобоя.

Конкуренцията е наистина чудовищна и както се вижда разликите са нищожни, така че нашите момичета имат всички шансове да защитят среброто си от София 2018 на  Шампионата на планетата в Баку.

Утре надпреварата продължава, като нашите момичета откриват състезанието в 9.00 часа с изпълненията си на топка. Катрин Тасева стартира с номер 1, а Боряна Калейн е номер 3. След края на утрешните квалификации ще знаем финалистите на обръч и топка, а вечерта са финалите на двата уреда!

СТИСКАМЕ ПАЛЦИ НА БОРЯНА И КАТРИН В УТРЕШНИЯ ДЕН!

УСПЕХ, МОМИЧЕТА! 
 


 

Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2019 button
Пишете ни!
1000 оставащи символи