БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПЪЛЕН ОТБОР НА ОЛИМПИАДАТА В ТОКИО - ДВЕ ИНДИВИДУАЛНИ ГИМНАСТИЧКИ И АНСАМБЪЛ🇧🇬🇧🇬🇧🇬💖💖💖👏👏👏 БОРЯНА КАЕЛЙН 4-та, КАТРИН ТАСЕВА - 9-та В КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ ЗА МНОГОБОЯ
Screenshot 43

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПЪЛЕН ОТБОР НА ОЛИМПИАДАТА В ТОКИО - ДВЕ ИНДИВИДУАЛНИ ГИМНАСТИЧКИ И АНСАМБЪЛ🇧🇬🇧🇬🇧🇬💖💖💖👏👏👏
БОРЯНА КАЕЛЙН 4-та, КАТРИН ТАСЕВА - 9-та В КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ ЗА МНОГОБОЯ

(обобщение на индивидуалния многобой, автор Юлиана Кесарова)

Завърши надпреварата в индивидуалния многобой при жените на 37-то Световно първенство по художествена гимнастика в Баку.
Индивидуалните ни състезателки Боряна Калейн и Катрин Тасева постигнаха голямата цел, за която бяха отишли, а именно да завоюват две квоти в индивидуалната надпревара за многобоя.
Боряна Калейн завърши на 4-тото място в многобоя, на косъм от медала и можем спокойно да си го кажем, че Бубето заслужи медала си - в дебют на индивидуален многобой на Световно първенство тя се нареди до почетната стълбичка - 4-та, като нямаше да е никак незаслужено и да се качи на подиума!
А Катрин Тасева се класира 9-та, след като тръгна от по-слабия поток, премина през едно състезание от ада към рая и се пребори както само боец като нея знае и може!
Абсолютна световна шампионка за трети път стана Дина Аверина от Русия, която събра сбор от 91.400т.
Среброто спечели нейната сестра - близначка Арина Аверина със сбор от 86.275 т.,а бронзовият медал отиде при Линой Ашрам от Израел със сбор от 89.700т.
Боряна изигра шеметно състезание днес с оценки от 22.400 на топка, 22,350 на бухалки, 21.650 на обръч и 19.900 - изключително представяне на младата ни състезателка!!!! Четвърто място равно на титла за Бубето!!!
Наградата за елегантност бе връчена на състезателката от САЩ Лаура Зенг.
По-рано Катрин Тасева спечели първото място в поток "В"
Това състезание беше истинска битка за Кати!
Тя започна трудно, имаше грешки и колебания, но както се казва - всичко е добре, когато свършва добре!
Днес Катрин беше безапелационна в многобоя и като истинско боец излезе, даде това, което се искаше от нея и с първи резултат 82.000 оглави поток В и така се поздрави с олимпийската виза.
Кати получи 21.800 за великолепните си бухалки, която оценка е най-силната изобщо в потока на всички уреди, 20.900 за своята топка, 20.200 за обръч и 19.100 за лента!
Ансамбълът ни си спечели олимпийската виза още миналата година на Световното първенство в София, когато спечели бронзов медал в многобоя.
Утре момичетата на Весела Димитрова стартират битката за многобоя в 13.30 ч, българско време.
Поздравления за индивидуалните ни представителки Boryana Kaleyn и Katrin Taseva, както и за големия капитан, неотразимата Невяна Владинова, която даде всичко от себе си за отбора на България в последното си Световно първенство като състезател.
Браво на главния мениджър на национален отбор -жени Branimira Markova, за нейната дясна ръка Silviya Stoyneva-Ruseva, огромно браво за личния треньор на Боряна - Mariana Ivanova Pamukova, за президента на БФХГ Iliana Raeva, която не спря да вярва в момичетата и да ги подкрепя по всякакъв начин, за съдийката ни индивидуално Filipa Filipova! Голямо браво за Rossina Atanasova, Despa Katelieva - директор на националните
Вие сте прекрасни!
ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И ВСИЧКИ ЗА БЪЛГАРИЯ!
Честито на всички, които вярваха в нашите момичета!
ЗДРАВЕЙ, ТОКИО! НИЕ ИДВАМЕ!


 

Последни новини ...

Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи