ЛЮБОМИРА КАЗАНОВА - СТАРШИ ТРЕНЬОР НА ШАМПИОНКИТЕ ОТ КЛУБ "ЛЕВСКИ ИЛИАНА" ПРИ АНСАМБЛИ-ЖЕНИ В КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ: "ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛА, ЧЕ ЩЕ БЪДА ТРЕНЬОР, ТОВА ИСКАМ ДА БЪДА!"

117394590 4085344171536397 957882004003261511 n 1 
ЛЮБОМИРА КАЗАНОВА - СТАРШИ ТРЕНЬОР НА ШАМПИОНКИТЕ ОТ КЛУБ "ЛЕВСКИ ИЛИАНА" ПРИ АНСАМБЛИ-ЖЕНИ В КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ:
"ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛА, ЧЕ ЩЕ БЪДА ТРЕНЬОР, ТОВА ИСКАМ ДА БЪДА!"
(автор на интервюто Юлиана Кесарова)

За Втора поредна година ансамбъл - жени на клуб "Левски Илиана" стана шампион в категория ЕЛИТ“
Възпитаничките на треньора Любомира Казанова
заслужиха титлата с отлична игра и много интересна и трудна композиция.
Потърсих я Lubomira Kazanova-Aleksandrova да ни разкаже нещо повече за този отбор, за успехите, за клуба и за нейните мечти:

1. Здравей, най-напред честито за златния медал на ансамбъл-жени на Държавното първенство! Доскоро беше състезател, сега си от другата
страна, кое ти е по-трудно?
- Любомира Казанова - Здравейте. Първо много благодаря за вниманието и поздравленията. Определено ми е по-трудно да съм отстрани, доста по напрегнато ми е. Дори се шегувах с децата че предпочитам да отида на още една олимпиада да играя , отколкото да ги гледам на тяхното състезание! 😁

2. От колко време тренираш този отбор?
- Любомира Казанова - Това съчетание го подготвям от един месец, защото тогава обявиха датите на държавния спортен календар. Съставът беше почти същия както миналата година с малки промени.

3. На кой би искала да благодариш за този много ценен медал, освен на твоите състезателки?
- Любомира Казанова - Разбира се, че на първо място на децата, защото те положиха изключително много усилия и си свършиха работата както трябва. Аз съм благодарна на много хора, в нашия клуб сме много задружни и много си помагаме. Всички сме част от успеха на всички деца!Благодаря много на Ина, тя е до нас постоянно, учи ни, помага ни много! На Илиана също, винаги ми дава ценни съвети, на Таня Стоянова , щастлива съм че има такива успели хора до мен!

4. Как реши да станеш треньор?
- Любомира Казанова - Винаги съм знаела че ще бъда треньор! Това искам да бъда!

5. Какво би искала да вземеш като треньор от Ина Ананиева, която беше твой треньор в ансамбъла?
- Любомира Казанова - Ина е човек с много качества, не бих се задоволила само с едно( хаха). Умее да държи концентрацията на децата по време на тренировка и на състезание, това се стремя да го науча и аз. Има много набито око, всички детайли вижда, много добре изчиства композиите, което също много ми харесва. Ще се радвам ако успея да науча повече неща!

6. Като какъв треньор се определяш - по-скоро строг или по-скоро приятел?
- Любомира Казанова - Не мога сама да се определя, може би по малко и от двете, но ще отговоря така, децата много ми споделят за проблемите си, тревоги, притеснения , щастливи мигове и т.н , но в същото време стъпим ли в залата знаят, че се работи както трябва. Може би за тези 3 години откакто работя в клуба, успях да науча моите деца на самодисциплина, искам те да дават пример на всички други и в интерес на истината действително се получава.

7. Как поставяш композициите, помага ли ти някой?
- Любомира Казанова - Сама ги поставям. Намирам музика спрямо характера на децата и започвам много пъти да я слушам, за да си изградя образ в главата. После я пускам на децата, разказвайки им какво си представям, в повечето случай децата много се въодушевяват и ми помагат с поставянето на съчетанието . В процес на изчистване си добавям акценти, детайли и т.н

8. Какво би казала за обстановката и начина на работа в клуб "Левски Илиана"- три от четирите златни медала в ансамбъла са спечелени от различните
гарнитури в клуба, както и един сребърен! Това е огромно постижение, как според теб го постигате?
- Любомира Казанова - Аз съм от мъничка в този клуб, както се казва, проходила съм в тази зала и много милея за клуба ни. Залата е нашият дом, много ми е приятно. Само млади треньори сме, мотивирани, единни и бих казала неуморни. Всички работим от сутрин до вечер и наистина полагаме много усилия да бъдем това което сме. Смятам че имаме невероятен успех на това състезание , гордея се че съм част от този клуб!

9. Като състезател завърши с олимпийски медал, а докъде се простират мечтите на треньора Любомира Казанова?
- Любомира Казанова - Моите мечти са големи, но сега ще отговоря така: Искам да се науча да бъда добър треньор!


  

 


Последни новини ...

Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи