Президентът на клуб "Левски Илиана" Ина Ананиева специално за страницата на БФХГ, спечелил три от четирите златни и един сребърен медал на Държавното първенство за ансамбли, категория ЕЛИТ: "ИМАХ КЪСМЕТ ДА ПИЯ ВОДА ОТ ИЗВОРА!"
  117359768 4085538144850333 6472845444053322463 oПрезидентът на клуб "Левски Илиана" Ина Ананиева специално за страницата на БФХГ, спечелил три от четирите златни и един сребърен медал на Държавното първенство за ансамбли, категория ЕЛИТ:
"ИМАХ КЪСМЕТ ДА ПИЯ ВОДА ОТ ИЗВОРА!"
(автор на интервюто Юлиана Кесарова)

1. Позволявам си да говоря на "ТИ", защото с Ина се познаваме твърде отдавна
Здравей! Завърши Държавното първенство за ансамбли - категория ЕЛИТ, където гимнастичките на клуб "Левски Илиана" спечелиха три от четирите златни медала и един сребърен медал.
Това е огромен успех за клуба, би ли казала по няколко думи за всяка една треньорка на отделните възрасти?

– ИНА АНАНИЕВА - Здравей! Да, наистина това е голям успех за клуба!Това е двегодишен труд, казвам го това, защото до 2016 г. бях ангажирана пряко с националния отбор ансамбъл жени, след това бях ангажирана с малката си дъщеря и общо взето следях нещата дистанционно! От две години съм плътно от сутрин до вечер в залата и контролирам целия процес, както на състезатели така и на треньори! Имам невероятен млад екип.Ще започна с Вили Господарска и Теодора Тенева, които със своите момичета спечелиха при ДСВ и при ДМВ до 10 г.за поредна година! Много талантливи,търпеливи и обичащи работата си треньори! Имат шампионки във всички възрасти.Също така имат състезателки в националните гарнитури! Любомира Казанова-треньор с огромен потенциал за голямата гимнастика!Много смела в композициите си, за втора поредна година печели шампионската си титла при жените! Камелия Угринова, чиито деца спечелиха сребърния медал при ДМВ!Треньор който жадува за знания,приема критика и с невероятна любов се отнася към децата. Габриела Стефанова-много емоционален и талантлив треньор, тя работи предимно с малки деца. Ангелина Михайлова,тя е от треньорите които ме разбира само с поглед! Като я погледна, тя вече знае какво искам от нея! Христина Николова, страшно артистична и винаги нейните композиции са много музикално направени! Силвана Тагарева отскоро е в нашия клуб. Когато ми се обади да попита дали може да започне при нас, един от мотивите и беше: "при вас искам да дойда, защото искам да се развивам като треньор!" Адриана Мустакичева е нашият балетен педагог, с нея работихме заедно в националния отбор.Кристи Попова-тя е играещ треньор! Все още се състезава, а вечер се отдава изцяло на малките ни гимнастички! Моника Минчева-невероятен специалист, изпипва всичко до най-малкия детайл!Белла Каратанчева,която в момента е ангажирана с националния отбор индивидуално жени,но тя е част от нашият екип!Тя е изключителен работохолик!

2..Ти лично като треньор как видя състезанието при ансамблите?
- ИНА АНАНИЕВА - Имаше много отбори, които бяха подготвени за медали, а времето за подготовка ни беше доста кратко, предвид обстоятелствата при които бяхме поставени!Знаете залите бяха затворени за цели3 месеца.

3.Какво мислиш за играта без публика? Това по-тежко ли е за гимнастичките?
- ИНА АНАНИЕВА – Обстоятелствата налагат това да се спазва и ние сме длъжни да го спазваме! Разбира се, че е тежко! Публиката дава невероятна атмосфера навсякъде.

4. От както ти пое кормилото на клуб "Левски Илиана" какво успя да промениш?
- ИНА АНАНИЕВА – Със сигурност съм променила нещо, защото всеки носи своята индивидуалност и различен почерк върху нещата, но за нещо конкретно май трябва да попиташ страничен човек😊

5. А какво още би искала да направиш по-различно?
- ИНА АНАНИЕВА - Искам да подготвям по най-добрия начин състезатели и треньори за националния отбор!

6.Трудно е да поемеш кормилото след Илиана Раева, какво научи от нея като ръководител? По какво си приличате и по какво се различавате двете в ролята ви на президенти на клуба?
- ИНА АНАНИЕВА: То се случи като поех и ансамбъла след нея.... много ми беше трудно да успея да си изградя респекта, който отборът имаше към нея да го има и към мен, но смятам че го направих! На много неща се научих от Илиана и както често казвам: Имах късмет да пия от извора😊.А като ръководител....... да тичам срещу нея не мога да я стигна!Тя е невероятен ръководител!Такива хора като тея са единици!

7. Все още ли смяташ, че в художествената гимнастика понякога секундите решават всичко?
- ИНА АНАНИЕВА: Да така е - целият ти труд може да отиде на вятъра за секунди.

8. Да те върна към клуба - колко деца тренират в клуб "Левски Илиана"? Всяко ли дете може да се запише да тренира?
- ИНА АНАНИЕВА - Имаме над 200 деца.И разбира се, че всяко може да се запише.При нас децата започват от 4-5 годишна възраст и никой не знае как може да се развие до като стане състезател!

9. Какви съвети даваш на младите треньорки в клуба? На какво най-много държиш в работата им?
- ИНА АНАНИЕВА- Дисциплина!!Откачам, когато децата са преди треньора в залата! Иначе ги уча на търпение към децата, защото младите са нетърпеливи, искат всичко бързо да се случи!

10. Кое е по-тежко - да си треньор или ръководител?
- ИНА АНАНИЕВА- Когато имаш знанията дали си треньор или ръководител.... не е тежко!

11. И накрая - какво предстои на клуба като състезания? Поставила ли си изисквания за това какво искаш като постижения от треньорки и състезателки?
- ИНА АНАНИЕВА - Имаме поредица от състезания от Държавния календар. Искам състезателите да са подготвени!
  

 


Последни новини ...

Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи