СТИЛЯНА НИКОЛОВА ОТ КЛУБ "ЕТЪР" ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ШАМПИОН В МНОГОБОЯ ПРИ ДЕВОЙКИТЕ СТАРША ВЪЗРАСТ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО, КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ
   DSC2187

СТИЛЯНА НИКОЛОВА ОТ КЛУБ "ЕТЪР" ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ШАМПИОН В МНОГОБОЯ ПРИ ДЕВОЙКИТЕ СТАРША ВЪЗРАСТ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО, КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ

Автор на текста Юлиана Кесарова
(на снимки публикуваме , пълно класиране и всички финалистки на уредите

Завърши надпреварата за многобоя при девойките старша възраст на Държавното първенство, категория ЕЛИТ.
Шампион и носител на купата стана Стиляна Николова от клуб "Етър" Велико Търново със сбор от 85.900т, сребърния медал спечели Радина Томова от клуб "Локомотив" София, която събра общ сбор от 78.250т. а за бронзовия медал се пребори София Иванова от клуб "Левски Илиана" със сбор от 74.500 т .
Най-високата оценка на турнира получи Стиляна Николова - 23.800 за изпълнението си с бухалки.

Топ осем допълват - на 4-то място - Виктория Георгиева "Левски Триадица", на 5-то място - Мила Янакиева - "Левски Триадица", на 6-то място - Христина Първанова - "Левски Триадица", 7-ма се нареди Ева Брезалиева от клуб "Олимпия" Бургас и на 8-мо място се класира Магдалина Миневска от клуб "Левски Илиана".

Специално искам да подчертая изключителния напредък на всички състезателки, като се има предвид изключително трудната година, затворените зали и невъзможността да се тренира заради пандемията от COVID 19. Особено това си пролича при състезателките от националния отбор, които си заслужиха местата в топ 6. Клубовете са създали истински бижута в лицето на тези малки лъвчета, а работата на старши-треньора на националния отбор - девойки (индивидуално) Валентина Иванова Valentina Rosenova Ivanova и нейният помощник Rayna Tosheva, на хореографа Georgi Asparuhov се вижда изключително ярко и осезателно! Всичките задачи,зададени от треньорския щаб, които малките ни грации изпълняваха онлайн (за гъвкавост, за артистичност, за поезия и рисуване), както се вижда извайват от тези деца едни уверени в себе си, трудолюбиви, дисциплинирани завършени състезатели, подготвени за големия спорт.
Всички специалисти и съдии са изключително силно впечатлени от работата в национален отбор - девойки, от играта на националките, от техния видим напредък във всяко едно отношение!

Стиляна Николова - завършен артист на килима, пленява публика и съдии, обича всеки един уред и уредите я обичат, способна да те накара едновременно да се усмихнеш както само тя може, но и да се възхитиш на майсторството и!

Радина Томова - аристократично, красиво и пленяващо присъствие на килима, взела този аристократизъм още със стъпването на килима, вероятно от своята първа треньорка - Катрин Велкова Katrin Velkova, такава беше и самата Катрин на килима още докато се състезаваше!

София Иванова - много спокойна при изпълнение на всеки риск, красива и прецизна, изпълни всичко така, както трябваше през втория ден и се пребори за бронза.

Виктория Георгиева - крехка, нежна и много красива, показа много сложни елементи както с уред, така и с тяло, като я гледаш и мислиш, че всичко, което прави го прави с невероятна лекота.

Мила Янакиева - изключително смел състезател, хвърлящ се да се бори и да направи всичко, което може! Показа много красиви и трудни композиции, без да трепне, не се уплаши от дребните неточности, а напротив игра с още по-голямо желание и хъс.

Христина Първанова - колкото е крехка и нежна, толкова играта и беше смела и много силна и амплитудна. Игра отлично и можем да и пожелаем да играе винаги с такова желание и смелост!

Ева Брезалиева - мащабна, шармантна, силна, много стил и класа има в нея. За съжаление допусна доста грешки през втория ден, което я лиши от медал, но това не прави моженето и силата на Ева по-малки. Понякога така се случва на състезания, което само трябва да я амбицира още повече.
Осмото място си заслужи Магдалина Миневска от "Левски Илиана", която показа стабила игра на всичките 4 уреда и показа, че е много добър многобоец.

Като цяло при всички имаше много, много красиви, силни и оригинални неща, имаше и неточности, но тази година подготовката на състезателките беше изключително затруднена, а това, което са успели да направят за толкова кратко време и треньори и състезатели, заслужава само адмирации и респект.
Награждаването на състезателките беше извършено от Илиана Раева - Президент на БФХГ, Росина Атанасова - Генерален секретар на БФХГ и Филипа Филипова -
главен съдия на състезанието е изключително добрия наш международен съдия, категория БРЕВЕ.

УСПЕХ УТРЕ НА ФИНАЛИСТКИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ УРЕДИ!  
 

 


Последни новини ...

Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи