СТИЛЯНА НИКОЛОВА ОТ КЛУБ "ЕТЪР" ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ШАМПИОН В МНОГОБОЯ ПРИ ДЕВОЙКИТЕ СТАРША ВЪЗРАСТ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО, КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ
   DSC2187

СТИЛЯНА НИКОЛОВА ОТ КЛУБ "ЕТЪР" ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ШАМПИОН В МНОГОБОЯ ПРИ ДЕВОЙКИТЕ СТАРША ВЪЗРАСТ НА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО, КАТЕГОРИЯ ЕЛИТ

Автор на текста Юлиана Кесарова
(на снимки публикуваме , пълно класиране и всички финалистки на уредите

Завърши надпреварата за многобоя при девойките старша възраст на Държавното първенство, категория ЕЛИТ.
Шампион и носител на купата стана Стиляна Николова от клуб "Етър" Велико Търново със сбор от 85.900т, сребърния медал спечели Радина Томова от клуб "Локомотив" София, която събра общ сбор от 78.250т. а за бронзовия медал се пребори София Иванова от клуб "Левски Илиана" със сбор от 74.500 т .
Най-високата оценка на турнира получи Стиляна Николова - 23.800 за изпълнението си с бухалки.

Топ осем допълват - на 4-то място - Виктория Георгиева "Левски Триадица", на 5-то място - Мила Янакиева - "Левски Триадица", на 6-то място - Христина Първанова - "Левски Триадица", 7-ма се нареди Ева Брезалиева от клуб "Олимпия" Бургас и на 8-мо място се класира Магдалина Миневска от клуб "Левски Илиана".

Специално искам да подчертая изключителния напредък на всички състезателки, като се има предвид изключително трудната година, затворените зали и невъзможността да се тренира заради пандемията от COVID 19. Особено това си пролича при състезателките от националния отбор, които си заслужиха местата в топ 6. Клубовете са създали истински бижута в лицето на тези малки лъвчета, а работата на старши-треньора на националния отбор - девойки (индивидуално) Валентина Иванова Valentina Rosenova Ivanova и нейният помощник Rayna Tosheva, на хореографа Georgi Asparuhov се вижда изключително ярко и осезателно! Всичките задачи,зададени от треньорския щаб, които малките ни грации изпълняваха онлайн (за гъвкавост, за артистичност, за поезия и рисуване), както се вижда извайват от тези деца едни уверени в себе си, трудолюбиви, дисциплинирани завършени състезатели, подготвени за големия спорт.
Всички специалисти и съдии са изключително силно впечатлени от работата в национален отбор - девойки, от играта на националките, от техния видим напредък във всяко едно отношение!

Стиляна Николова - завършен артист на килима, пленява публика и съдии, обича всеки един уред и уредите я обичат, способна да те накара едновременно да се усмихнеш както само тя може, но и да се възхитиш на майсторството и!

Радина Томова - аристократично, красиво и пленяващо присъствие на килима, взела този аристократизъм още със стъпването на килима, вероятно от своята първа треньорка - Катрин Велкова Katrin Velkova, такава беше и самата Катрин на килима още докато се състезаваше!

София Иванова - много спокойна при изпълнение на всеки риск, красива и прецизна, изпълни всичко така, както трябваше през втория ден и се пребори за бронза.

Виктория Георгиева - крехка, нежна и много красива, показа много сложни елементи както с уред, така и с тяло, като я гледаш и мислиш, че всичко, което прави го прави с невероятна лекота.

Мила Янакиева - изключително смел състезател, хвърлящ се да се бори и да направи всичко, което може! Показа много красиви и трудни композиции, без да трепне, не се уплаши от дребните неточности, а напротив игра с още по-голямо желание и хъс.

Христина Първанова - колкото е крехка и нежна, толкова играта и беше смела и много силна и амплитудна. Игра отлично и можем да и пожелаем да играе винаги с такова желание и смелост!

Ева Брезалиева - мащабна, шармантна, силна, много стил и класа има в нея. За съжаление допусна доста грешки през втория ден, което я лиши от медал, но това не прави моженето и силата на Ева по-малки. Понякога така се случва на състезания, което само трябва да я амбицира още повече.
Осмото място си заслужи Магдалина Миневска от "Левски Илиана", която показа стабила игра на всичките 4 уреда и показа, че е много добър многобоец.

Като цяло при всички имаше много, много красиви, силни и оригинални неща, имаше и неточности, но тази година подготовката на състезателките беше изключително затруднена, а това, което са успели да направят за толкова кратко време и треньори и състезатели, заслужава само адмирации и респект.
Награждаването на състезателките беше извършено от Илиана Раева - Президент на БФХГ, Росина Атанасова - Генерален секретар на БФХГ и Филипа Филипова -
главен съдия на състезанието е изключително добрия наш международен съдия, категория БРЕВЕ.

УСПЕХ УТРЕ НА ФИНАЛИСТКИТЕ НА ОТДЕЛНИТЕ УРЕДИ!  
 

 


Последни новини ...

Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Пишете ни!
1000 оставащи символи