КАТРИН ТАСЕВА СПЕЧЕЛИ ДНЕШНОТО КОНТРОЛНО НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР – ЖЕНИ. ПЪРВА ПРИ ДЕВОЙКИТЕ ДНЕС Е ЕВА БРЕЗАЛИЕВА


кат


КАТРИН ТАСЕВА СПЕЧЕЛИ ДНЕШНОТО КОНТРОЛНО НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР – ЖЕНИ. ПЪРВА ПРИ ДЕВОЙКИТЕ ДНЕС Е ЕВА БРЕЗАЛИЕВА

Катрин Тасева (Левски Илиана)се класира първа в многобоя на днешното контролно на национален отбор - жени, което се проведе днес при закрити врати в Тренировъчната зала на Арена Армеец. Контролното беше закрито с оглед спазването на мерките за безопасност по време на извънреднатата епидемична обстановка.
Катрин Тасева спечели и всичките първи места на 4-те уреда - обръч, топка, бухалки и лента.
Втора в многобоя се класира Татяна Воложанина (Левски Илиана), която е втора и на уредите обръч, топка и бухалки, а на лента се нареди на третото място.
Трета в многобоя е Вая Драганова (Левски Триадица), която спечели второто място на лента и се нареди трета на обръч, топка и бухалки.
В контролното участваха само състезателките от основен състав жени.Боряна Калейн не взе участие, защото лекува грип, а Лъчезара Пекова също не игра, макар, че започна да тренира в залата след като се възстанови от травма, но все още не е в оптимална форма за участие в контролно състезание.
При девойките участваха също гимнастичките от основен състав, които се готвят за Европейско първенство, като всяка една изигра по три уреда.
Първото място в днешното контролно при девойките спечели Ева Брезалиева (Олимпия) Бургас, втора се класира Радина Томова (Локомотив) София, а трета се нареди Стиляна Николова (Етър) Велико Търново.
Ева Брезалиева спечели три първи места на уредите - въже, топка и бухалки, а първа на лента се класира Стиляна Николова, която се нареди втора на топка и трета на бухалки (на бухалки играха и трите състезателки), а Радина Томова зае второто място на въже, бухалки и лента.
Ансамблите жени също изиграха днес своите композиции.
Всички показаха много добра подготовка с оглед на времето, с което разполагаха за трениране в зала.
Имаше някои неточности, чието изчистане няма да бъде проблем, само е важно всички да бъдат здрави и обстановката с пандемията да позволява нормални тренировки.


Фото Анна Недкова
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи