СЛЕД 25 години България има Европейска шампионка при девойките
6н128325377 3539589102753489 6079626174971942651 n


СТИЛЯНА НИКОЛОВА Е - ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ВЪВ ФИНАЛА НА ЛЕНТА ПРИ ДЕВОЙКИТЕ НА 36-тото  ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО  В  КИЕВ

ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ МЕДАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ФИНАЛИТЕ УРЕДИТЕ ПРИ ДЕВОЙКИТЕ  НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО В КИЕВ 

ЗЛАТЕН И СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА СТИЛЯНА НИКОЛОВА, БРОНЗ ЗА ЕВА БРЕЗАЛИЕВА

(обобщение на надпреварата във финалите при девойките)

автор на текста Юлиана Кесарова

Изключителен ден за българската художествена гимнастика! Нашите малки лъвчета ще се завърнат в София  с пълен комплект медали  от финалите на Европейското първенство в Киев!

Стиляна Николова спечели златния медал на лента и сребърния на топка, а Ева Брезалиева завоюва бронзов медал на въже, както и беше на косъм от медала на бухалки, където се класира на 4-то място след отлична игра!

БРАВО НА НАШИТЕ МАЛКИ ЛЪВЧЕТА!

Стиляна излезе и с игра насред Киев победи безапелационно във финала на лента, игра страхотно на топка, Ева отново показа класа, техника и сила както на въже, така и на бухалки!

Поздравления, прекрасни наши момичета!

Шапки долу за вас, в тази трудна година за всеки един спортист вие направихте показно как се тренира, работи и печели за България!

Поздравления  изключителния специалист, треньор и психолог - старши треньора на отбора Валентина Иванова, за нейният помощник Райна Тошева, без която успехът на отбора не би бил възможен! Голямо браво за работата на нашия съдия на турнира Рада Вражева, за ръководителя на делегацията ни, генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, която за миг не се отдели от треньори и състезатели, поздрави и за кинезитерапевта на тима Светозар Николов!

Изключителен тандем сте всички! 

И специално искам да отделя поздрав за Мария Петрова - президент на Техническия комитет по художествена гимнастика към  ЮЕГ, която ръководи цялостното провеждане  на първенството, отлично направено, с всички мерки за безопасност и перфектна организация!

Това е огромен успех не просто за Стиляна, за Ева, за българската художествена гимнастика, а и за българския спорт изобщо!

Частица  от трите медала ще закачим на неуморния ни и всеотдаен фотограф Анна Недкова, на която се наложи да спазва карантина в хотелската стая! Ани, всички сме с теб, обичаме те и ти стискаме палци всичко бързо да отмине!

Нека се върнем малко назад, сигурно си спомняте онлайн тренировките на този отбор, на организираното от треньорския щаб състезание "Шампион по време на карантина", когато момичетата освен хрумвания с уред и тяло, онлайн показваха рисунки, театрални етюди и красиви стихове!

Някой се питаха тогава ЗАЩО!

Ето защо!

За да бъдат в кондиция, да могат и в най-треудните ситуации да се съберат психически, да дадат най-доброто, което могат в най-важния момент!

Победителят е сплав от труд, талант, психика и любов към това, което прави във всеки един момент от своята кариера!

Момичетата знаеха своята цел, работиха за нея дори в къщи на балатума, такава беше ситуацията, не спряха да следват мечтите си и   спечелиха!

А да определиш целта си, това е началото на пътя към всяка победа!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ МОМИЧЕТА!

За вас в големия всичко сега започва! Не спирайте да преследвате мечтите си така, както досега и ще постигнете още по-големи и значими успехи!

Честито на президента на БФХГ г-жа Илиана Раева - всички в националните отбори знаят какво прави тя за тях и защо този успех е и за нея!

Ето и статистиката на това състезание:

България спечели пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов, на финалите на отделните уреди при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

    Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента, след като изигра страхотно съчетание и получи оценка 21.550 точки. Тя стана и втора на финала на топка с 22.700 точки.

    Другата българка Ева Брезалиева спечели бронзово отличие на въже с 20.850 точки. Първоначално тя имаше оценка от 20.450, но тя беше повишена, след като от българския щаб подадоха контестация за D1.

    На бухалки Брезалиева игра силно, но остана четвърта с оценка от 22.750 точки.

    На въже европейска шампионка стана Дина Агишева (Беларус) с 21.550 точки, на топка първа е Полина Карика (Украйна) с 22.800 точки, а на бухалки златото взе дария Атаманов (Израел) с 24.350 точки.

    По-късно днес са финалите на отделните уреди при ансамблите жени.

    Европейското първенство завършва в неделя с многобоя при жените с участието на българките Боряна Калейн и Катрин Тасева.

Отборът ни пристига в София в понеделник- в 14.00 часа.
Европейско първенство по художествена гимнастика

euro21 logo
Подробна информация за състезанията от Световната купа
в София

wc2021
Официален застраховател на събитието

евроинс logo
Пишете ни!
1000 оставащи символи